Latvijas tirgos

Rīgas Centrāltirgū nopērkamas ērkšķogas

Ivars Jakovels, Rīgas Centrāltirgus (RCT)
24.07.2014

Pirms nedēļas būtisku cenu lēcienu lejup piedzīvoja gurķi, šonedēļ tas pats vērojams arī tomātiem. Taču kā jaunums Centrāltirgus sortimentā minamas ērkšķogas – lai arī pirms aptuveni trīs nedēļām Centrāltirgū bija redzams viens šo ogu tirgotājs, tomēr tieši šonedēļ ērkšķogu piedāvājums kļuvis daudz pamanāmāks un plašāks.

Pāris tirdzniecības vietās tomāti tiek pārdoti par 30 centiem kilogramā. Protams, jārēķinās, ka tiem ir nestandarta izmēri un paredzēti lietošanai tai pašā dienā, taču salātiem būs gana labi. Dažviet tomātiem cena ir 50 centi kilogramā, bet pārsvarā tie tiek tirgoti robežās no 80 centiem līdz 1,30 eiro, tika atsevišķos stendos to cena ir augstāka.

Arī gurķu cena lielākoties ir amplitūdā no 80 centiem līdz 1,20 eiro kilogramā. Pavisam nedaudz lētāki kļuvuši kartupeļi, kas nopērkami, sākot no 20 centiem kilogramā. Vilnis Roze, kas gandrīz ik dienu sastopams Centrāltirgū un rīdziniekiem piedāvā pašmājās audzētu produkciju, stāsta, ka kartupeļu raža šogad vērtējama vidēji – nav tik slikti, kā bija iztēlots drūmākajās prognozēs, bet ne arī tik bagātīga kā citus gadus. Viņš pircējiem piedāvā iegādāties arī burkānus un ziedkāpostus, kuru cena īpaši neatšķiras no citu tirgotāju noteiktās: Centrāltirgū burkāni maksā no 50 centiem līdz vienam eiro, ziedkāposti no 60 centiem līdz vienam eiro. Cena kāpostiem ir no 40 līdz 70 centiem, bietēm – ap 80 centiem, kabačiem – 40 vai 50 centi, sīpoliem ap vienu eiro (saldie sīpoli maksā 1,50 eiro) kilogramā. Brokoļi maksā no 70 centiem līdz 1,20 eiro, zirņi – trīs eiro, cūku pupas – 1,50 eiro, mārrutki – 2,50 un patisoni – 1,50 eiro kilogramā, bet ķiploki – 50 vai 60 centus gabalā. Ievērojami lētākas kļuvušas sviesta pupas, tagad tās nopērkamas uz pusi lētāk nekā mēneša sākumā. To cena ir 2 vai 2,50 eiro kilogramā.

Tomēr vislielākā rosība notiek pie ogu un augļu tirdzniecības stendiem. Jāņogas var iegādāties par 1,50 eiro, upenes, sākot no viena eiro līdz 1,40 eiro, lielkalibra mellenēm cena ir no 4,50 līdz seši eiro, parastajām un dārza mellenēm – 5 eiro, ērkšķogas – 2,50 eiro, ķirši, sākot no 80 centiem, zemenēm cena ir robežās no 2,50 līdz nepilniem pieciem eiro. Plūmes var iegādāties no viena līdz 1,50 kilogramā, 500 grami aveņu maksā 2,50, kilograms – četri eiro.

Rīgas Centrāltirgus (RCT)

x

Paroles atgadināšana