Latvijas tirgos

"Elvi": Līgosvētku mielastam plāno tērēt līdz pat 60 eiro

Kazimiera Puzo, SIA "ELVI Latvija"
18.06.2015

Mazumtirgotāja ELVI rīkotāja pirmssvētku aptaujā noskaidrots - rūpējot svētku cienastu Līgo vakaram, no ģimenes budžeta plānots atvēlēt līdz 60 eiro - šādu atbildi ir sniegusi teju puse aptaujas respondentu jeb 46%. Savukārt ELVI pārdošanas rezultāti liecina - aktīvajās Līgo svētku iepirkšanās dienās vidējā pirkuma summa veikalos ELVI pieaug pat 44% apmērā.

"Šogad lielākā pircēju aktivitāte veikalos ELVI, iegādājoties visu nepieciešamos Jāņiem, gaidāma tieši otrdien - Līgo dienā -, tomēr iepirkšanās tendences lielā mērā ietekmēs arī laikapstākļi. Ja ārā spīdēs saule un būs silts, cilvēki labprāt atpūtīsies pie dabas, līdz ar to pieaugs arī pieprasījums pēc dažādām grila un piknika precēm," skaidro SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Gandrīz visi jeb 98% aptaujas dalībnieku vasaras saulgriežus sagaidīs Latvijā, bet 2% dosies atpūtā uz ārzemēm. Tāpat respondenti atzinuši, ka iecienītākā vieta līgošanai ir lauki, kur svētkos plāno doties mazliet vairāk nekā puse respondentu (52%). 11% aptaujāto paliks mājās vai dzīvoklī, 8% - Līgosvētkus pavadīs mazdārziņos, 7% apmeklēs publisku zaļumballi, savukārt 18% vēl nav izlēmuši, ko darīs.

Rūpējot svētku mielastu par godu vasaras saulgriežiem, aptaujas dalībnieki norādījuši, ka galvenokārt ēdienu gatavos paši (86%). Lielākoties pirkumi tiks veikti laicīgi (72% aptaujāto), lielveikalos (74%), tērējot no 16 līdz 60 eiro (81%). Respondenti ir norādījuši - pērkot produktus Līgosvētkiem, priekšroka tiks dota akcijas precēm (51% aptaujāto) un produktiem, ko iegādājas arī ikdienā (47%). Tradicionāli iecienītākie produkti, ko Līgo svētku vakarā cels galdā, būs siers, šašliks, svaigi dārzeņi un augļi, pīrāgi un alus.

"Gaidot Līgosvētkus, vairākās ģimenēm tiek ievērotas arī dažādas tradīcijas, piemēram, 38% respondentu uz Jāņiem paši sien sieru, alu brūvē 11% aptaujāto un tautastērpā ģērbjas vien 10%. Savukārt papardes zieda meklējumos šogad dosies katrs otrais aptaujas līgotājs (52%)," atzīmē L.Vārtukapteine.

Aptauju veica mazumtirgotājs ELVI laika posmā no 27.maija līdz 14.jūnijam, izmantojot elektronisko aptauju rīku visidati.lv. Tās ietvaros aptaujāti 358 respondentu ar vidējo vecumu 33,8 gadi. Vairāk informācijas par aptaujas "Iepirkšanās paradumi pirms Līgo svētku brīvdienām 2015" rezultātiem var skatīt šeit: www.visidati.lv/res/109062362267624/.

ELVI ir franšīze, kas vieno jau 52 Latvijas mazumtirgotāju - franšīzes ņēmēju -, kam pieder vairāk nekā 150 veikalu ELVI visā Latvijā. Šogad pašmāju zīmols "ELVI" atzīmē 15 gadu jubileju - pirmais veikals ELVI tika atvērts 2000.gadā Siguldā.

SIA "ELVI Latvija" ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījuma pieaugums 2015.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, pieauga par 12%.

SIA "ELVI Latvija"

x

Paroles atgadināšana