Latvijas tirgos

Noteiks Latvijā labāko ražoto pienu, piena dzērienus, svaigo sieru, krējumu, biezpienu un 2014./2015. gada jauno piena produktu!

Inese Libere, Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1
27.07.2015

Kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskajā pārtikas izstādē „Riga Food 2015”.

„Jau deviņpadsmito reizi pēc kārtas izstādē „Riga Food 2015” notiks piena produktu konkurss. Laikā, kad piena nozare piedzīvo nopietnu krīzi, ir sevišķi svarīgi popularizēt Latvijā ražotos piena produktus, īpaši izceļot to veselīgumu un dabisko izcelsmi. Saprotams, ka gatavošanās konkursam katram dalībniekam vēlreiz liek pārdomāt dažādas ražošanas procesa nianses, iespējams, atrast ko jaunu, efektīgāku. Šogad esam paredzējuši apzināt un vērtēt arī mūsu uzņēmumu pēdējā gada laikā radītos jaunos piena produktus. Piena pārstrādātājiem tā būs lieliska iespēja tos popularizēt, padarot vēl atpazīstamākus,” norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Augstas kvalitātes piena produktu konkursi ir ieguvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Šogad piena produkti tiks vērtēti sešās grupās – piens ar tauku saturu no 2,0 līdz 2,5 % , piena dzērieni, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %, krējums ar tauku saturu 25 % un 2014./2015. gada jaunais produkts.

Vēl var pieteikties!

Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS uz e-pastu: info@piensaimniekusavieniba.lv  līdz 2015. gada 10. augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: 67620874 vai rakstot uz e-pastu Zanei Jonaitei: info@piensaimniekusavieniba.lv. Ar konkursa nolikumiem var iepazīties internetā www.piensaimniekusavieniba.lv un www.rigafood.lv.

Konkursa komisija

Šī gada konkursa komisija – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, „BIOR” kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, „ BIOR” ķīmijasnodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece, Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Krieviņa.

Labāko apbalvošana

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” oficiālās atklāšanas ceremonijas 2. septembrī konferenču zālē Nr. 3. Labākie saņems „Riga Food 2015” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus.

Atskats

Arī pagājušajā gadā izstādē „Riga Food 2014” tika apbalvoti labākie piena produkti, kas tika izvērtēti sešas grupās. Atskatīsimies uz pašiem labākajiem! Kategorijā kefīrs ar tauku saturu no 1,5 % līdz 3,0 % pirmo vietu ieguva AS „Valmieras piens” kefīrs „Valmiera” ar tauku saturu 2,0 % (meistare Emīlija Lapa). B iezpiena grupā tika vērtēti Latvijā ražotie biezpieni ar tauku saturu 9 %, un tur 1. vietu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam biezpienam (meistare Sarmīte Krafte). Savukārt skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie krējumi ar tauku saturu 20 %. Pirmo vietu izcīnīja AS „Tukuma piens” skābais krējums (meistare Zeltīte Čemme). Nenogatavinātā saldpiena siera kategorijā par labāko atzina AS „Valmieras piens” nenogatavināto saldpiena sieru „Lapzemes svaigais siers” (meistare Baiba Ostašova). Nogatavinātā puscietā siera konkursā 1. vietu ieguva AS „Smiltenes piens” nogatavinātais puscietais Krievijas siers (meistare Agnese Balode). Par biezpiena izstrādājuma konkursa 1. vietas ieguvēju kļuva AS „Tukuma piens” ražotais saldais biezpiens ar rozīnēm (meistare Sarmīte Krafte).

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starpautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.


Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2015” notiks no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm:

mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood; https://twitter.com/Riga_Food

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana