Latvijas tirgos

Zemkopības ministra Jāņa Dūklava vizīte SIA "Forevers"

Ilze Vabole, AgroPols
20.01.2016

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 18. janvārī viesojās gaļas pārstrādes uzņēmumā SIA "Forevers", informēja uzņēmuma Mārketinga nodaļas vadītāja Ilona Bukša. Vizītes laikā uzņēmuma vadītājs Andrejs Ždans prezentēja uzņēmuma ražošanas procesu, kā arī stāstīja par attīstības plāniem un jaunās ražotnes būvniecību. Uzņēmuma vadītājs arī izklāstīja ierosinājumus nozares kopējās situācijas uzlabošanai.

"Tik svarīgas pārtikas nozares attīstībai kā gaļas pārstrāde ir nepieciešama nopietna stratēģija, kas palīdz vietējiem uzņēmumiem noturēt tirgus pozīcijas, vienlaikus nodrošinot Eiropas Savienībā līdzvērtīgas konkurences iespējas visiem spēlētājiem. Mums ir gandarījums par Zemkopības ministrijas izrādīto interesi par nozares aktualitātēm un iedziļināšanos katrā no tās etapiem, uzklausot mūsu ierosinājums," saka Andrejs Ždans.

SIA "Forevers" vadītājs uzsver, ka "Latvijas ražošanas uzņēmumu attīstības pamatā ir spēja nodrošināt kvalitāti, vienlaikus palielinot ražošanas apjomus. Savukārt, lai spētu to nodrošināt, ir nepieciešami papildu finansiālie ieguldījumi. Tāpēc mūs interesē Eiropas Savienības finansējuma apguves programmas, kuras tik tiešām darbojas realitātē un ļauj uzņēmējiem saprātīgos termiņos šīs programmas apgūt."

"Esmu gandarīts, ka SIA "Forevers" veiksmīgi attīstās, investējot jaunu ražotņu ierīkošanā Eiropas Savienības atbalsta finansējumu un pašu kapitālu. Gan SIA "Forvers", gan daudzu citu Latvijas pārtikas ražotāju sekmīgā un uz izaugsmi vērstā darbība mums tikai vēlreiz apliecina, ka Latvijas pārtikas ražošanas nozare spēj saražot daudzveidīgu produkcijas sortimentu par konkurētspējīgām cenām ne tikai vietējam tirgum, bet arī eksportam. Pārtikas ražošanas attīstība ir un arī turpmāk būs viena no Zemkopības ministrijas prioritātēm, jo priekšroku mūsu ražotāju produkcijai dod ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī patērētāji daudzās ārvalstīs," zemkopības ministrs J.Dūklavs.

Jau iepriekš ziņots, ka SIA "Forevers" līdz 2019.gadam uzņēmuma attīstībā plāno investēt aptuveni 22 miljonus eiro. Uzņēmuma investīcijas paredzētas diviem projektiem - jaunas rūpnīcas celtniecībai un esošās rūpnīcas rekonstrukcijai.

Jaunās rūpnīcas telpās 14 000 m2 lielā platībā tiks uzstādītas modernas gaļas pārstrādes tehnoloģijas, kas ļaus nodrošināt lielāku ražošanas efektivitāti un augstāku produkcijas kvalitāti.

Piesaistot ES fondu finansējumu, 2014.gadā uzņēmuma attīstībā un tehnoloģijās tika investēti ap 2 miljoniem eiro. Savukārt 2015.gadā - apmēram viens miljons eiro.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana