Latvijas tirgos

"Aldaris" savā "Izlases" alus sērijā investē 150 000 eiro

Oskars Fīrmanis, A/s "Aldaris"
18.04.2016

Alus darītava Aldaris turpina investēt jaunu alus šķirņu attīstībā, piedāvājot alus cienītājiem četras jaunas alus šķirnes, kas iekļautas Aldaris Izlases sērijā. Šo jauno alus šķirņu radīšanā un ieviešanā tirgū uzņēmums investējis 150 000 eiro.

Aldaris Izlases ali ir dažāda stila - lāgers, nefiltrētais lāgers, medalus un ķiršu alus. Tie ir augstās kvalitātes produkti, kas pieejami gan klasiskajā 0,5l stikla pudeles iepakojumā, gan pintes tilpuma skārdenēs.

Kā atzīst Aldara galvenais alus meistars Valdis Čunka, tad katra no Aldaris Izlases alus šķirnēm būtiski atšķiras un katrai no tām visticamāk būs arī savi pielūdzēji: "Izlases lāgeri raksturo patīkami svaigs apiņu aromāts ar izteiktu iesala garšu, savukārt Izlases nefiltrētais ir ar izteiktu rūgtumu, kas to atšķirs no tradicionālajiem aliem Latvijā. Medalus noteikti patiks tiem, kam garšo viegli rūgteni un saldeni ali, jo tā brūvēšanas procesā ir pievienots īsts medus, bet ķiršu alus pārsteigs ar spilgtu augļu aromātu un izteikto pēcgaršu."

Alus cienītāji labprāt arvien biežāk izvēlas tieši augstākās kvalitātes un izmeklētākas alus šķirnes, nevis tās, kurām ir tikai izdevīgi cenu piedāvājumi. Šī iemesla dēļ arī alus brūvētāji meklē jaunas attīstības iespējas tieši šādu produktu radīšanā.

"Pašreiz Premium jeb augstākās cenu kategorijas segmenta vērtība Latvijas alus tirgū ir aptuveni 21 milj. eiro, un mēs prognozējam, ka arī turpmākajos gados, par spīti kopējam alus tirgus kritumam, šis segments saglabās savas pozīcijas. Tieši tādēļ mums ir arī nopietnas ambīcijas un gada laikā plānojam pārdot aptuveni 1,8 milj. litru Aldaris Izlases sērijas alu," saka Aldara pārdošanas direktors Artūrs Ilziņš.

Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc latvieša Johana (Jāņa) Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava Waldschlösschen jeb Meža pils. Aldaris ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām. 20. gs. sākumā Waldschlösschen bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu. Aldara nosaukumu tā ieguva 1937. gadā publiskajā aptaujā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana