Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgosRimi sāk tirgot pašmāju pirmo rabarberu ražuInga Bite, Rimi Latvia
02.05.2016 Jau pagājušās nedēļas nogalē Rimi veikalos parādījās šogad pirmie Latvijā audzētie rabarberi. Raža šogad nogatavojusies teju par nedēļu ātrāk nekā pērn, pateicoties siltajiem laikapstākļiem. Rabarberu piegādi Rimi veikalu tīkla nodrošina KS Baltijas dārzeņi. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis norāda, ka rabarberi ir viens no sezonālajiem pašmāju produktiem, ko noteikti būtu vērts celt galdā gan svaigā, gan pagatavotā veidā. Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks papildinājums ierastajā ēdienkartē, tādēļ ikvienam iesaku pagatavot mutē kūstošu saldo ēdienu no rabarberiem, piemēram, rabarberu tarti, norāda Normunds Baranovskis. Pavisam vienkārša recepte rabarberu tarta pagatavošanai: Rabarberi - 45 gab. Smilšu mīkla - 300 g Saldais krējums - 120 ml Olas - 2 gab. Brūnais cukurs - 3 ēdamk. Malts kanēlis - 1 tējk. Pagatavošana: Izrullē smilšu mīklu un ieklāj to cepamajā formā. Lai mīklas malas neiekristu cepot, pa virsu mīklai ieklāj cepamo papīru un pieber formu pilnu ar kaltētiem zirņiem. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep pamatni 20 minūtes. Izņem cepamo papīru. Viegli saputo olas ar cukuru, kanēli un pievieno krējumu. Lej krēmu izceptajā pamatnē. Noskalo rabarberu kātus, ja nepieciešams, nomizo. Griež garenās šķēlēs un liek pa virsu krēmam. Torti cep cepeškrāsnī 3040 minūtes. Atdzesē un pasniedz draugiem un ģimenei. |