Apskati, analīzes, vērtējumi

Polijā var iepirkties par 30% lētāk

Ilze Strautiņa, www.nra.lv
16.11.2009

Polijā var iepirkties par 30% lētāk

(Fragments) Uz Poliju iepirkties dodas ne tikai tās tuvākie kaimiņi – lietuvieši, bet arī Latvijas iedzīvotāji. Neatkarīgā pārliecinājās, ka pie Polijas pierobežas veikaliem brīvdienās stāv automašīnas ar Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas numuriem. Tā kā cenas Polijā vidēji ir par 30–40 procentiem zemākas nekā Latvijā, ar ietaupīto izdodas segt ne tikai degvielā iztērēto.

Ceļš līdz Suvalkiem, pirmajai lielākajai pilsētai aiz Lietuvas robežas, turp un atpakaļ (430 km) izmaksāja 40 latu. Ceļā bija jāpavada aptuveni 5,5 stundas vienā virzienā. Ja nav sava transporta, internetā var atrast daudzus piedāvājumus iepirkšanās braucieniem uz Poliju. Vidējā pakalpojuma cena – 20 latu.

Par veiksmīgākajiem ieguvumiem var uzskatīt iepirkšanos aptiekā un elegantu velveta uzvalku, par kuru Rīgā nāktos maksāt vismaz latus piecdesmit vairāk. Aptiekā iegādājoties desmit iesaiņojumus MagneB6, ģimene ietaupīja gandrīz 40 latu, tas ir – tik, cik samaksāja par benzīnu braucienam! Rīgas nomaļajās aptiekās par 50 tabletēm jāšķiras no pieciem latiem ar santīmiem, bet Suvalku aptiekā analogs iesaiņojums maksā 1 latu 60 santīmu... Gan Latvijā, gan Polijā iegādātajām zālēm ir viens un tas pats ražotājs.

Arī pārtika Polijā ir daudz lētāka. Iegādājoties Polijā sāli, čipsus, makaronus, olīveļļu, Vegetu, tomātu sulu, zaļos zirnīšus, persiku kompotu, sviestu, veļas pulveri, sardeles un cieti žāvēto desu kaut vai tikai pa vienam iepakojumam, var ietaupīt 2,33 latus.

Neizprotami, kāpēc Latvijas lielveikalos Holandē ražoti sieri maksā divas reizes dārgāk nekā Polijā, kur tos var nopirkt par nepilniem trim latiem kilogramā.

www.nra.lv

x

Paroles atgadināšana