Apskati, analīzes, vērtējumi

Lauksaimniecības produktu tirgus - pagaidām salīdzinoša stabilizācija

Andris Bebrs, AgroPols
21.05.2010

Jaunākā informācija mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati"; - visu produktu grupu nodaļās. Labā ziņa šoreiz - ka nevienā produktu grupā pašlaik nav reģistrēts tirgus cnu kritums. Tiesa gan - arī pieauguma nav. Un nav pamata optimismam, ka cenas varētu pārskatāmā nākotnē augt...


Lauksaimniecības produktu tirgus - pagaidām salīdzinoša stabilizācija

Mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati"  - atjaunota informācija par vairumu no produktiem.
Laipni lūdzam.
Kopumā vērtējot  - ir dažas labas ziņas. Atsākusies izaugsme pasaules piena sauso produktu tirgū un Latvijas cūku tirgū. Kas pie apstākļu sakritības pieļauj ieguvumu nākotnē arī Latvijas piena ražotājiem. Liellopu gaļas ražotājiem cenu pieaugums gan ir apstājies un pat turpinās lejupslīde. Cūku liemeņu cenas atgriezušās pat salīdzinoši patīkamākā līmenī, tomēr nevar teikt, ka tas nozīmējis Latvijas izcelsmes cūku atgriešanos Latvijas patēriņa tirgū. Putnkopības produkcijas ražotājiem - cenas šūpojas normāli prognozētā līmenī.
Arī piena tirgus cenu izaugsme pasaulē atsākusies, pagaidām gan vairāk tas attiecas uz sausajiem produktiem.
Eļļaugu tirgū,  diemžēl  - visai izteikts pazeminājums.

Detalizētākai informācijai  - lūdzam iegriezties mūsu portāla sadaļas "Nozaru tirgus dati" - attiecīgo produktu produktu grupu nodaļās.
Ja ir papildus jautājumi, uz kuriem neesam atbildējuši ar savu publicēšanai sagatavoto informāciju - rakstiet par to mums.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana