Apskati, analīzes, vērtējumi

Lauksaimniecības produktu tirgus - cerības piena ražotājiem stiprinās...

Andris Bebrs, AgroPols
16.07.2010

Jaunākā informācija mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati"; - visu produktu grupu nodaļās. Labā ziņa šoreiz - ka vairumā produktu grupu (izņemot liellopus un eļļaugus) pašlaik nav reģistrēts tirgus cenu kritums. Tiesa gan - arī pieauguma nav. Un nav pamata optimismam, ka cenas varētu pārskatāmā nākotnē augt...


Lauksaimniecības produktu tirgus - cerības piena ražotājiem stiprinās...

Mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati"  - atkal atjaunota informācija par vairumu no produktiem. 

Kopumā vērtējot  - nav būtisku pārmaiņu. Cūku liemeņu cenas atgriezušās pat salīdzinoši augstā līmenī un tur stabilizējušās. Tomēr nevar teikt, ka tas nozīmējis Latvijas izcelsmes cūku atgriešanos Latvijas patēriņa tirgū.
Liellopu gaļas ražotājiem cenu pieaugums ir apstājies un pat turpinās lejupslīde.
Vēl vairāk, ieskatoties liellopu gaļas tirgus apjomu pārmaiņās, šķiet, ka gaļas ieguve kā industrija mūsu valstī sāk dvašot pēdējos elpvilcienus. Paliekot vien atsevišķu amatnieku darbnīcu līmenī. Kas, protams, spēj ražot labu produkciju, tomēr savu izmaksu dārdzības dēļ tās nespēj konkurences apstākļos piepildīt tirgus pamatapjomus.
Ne velti veikalu letes arvien vairāk ieņem gaļas produkcija, kur kā izcelsmes vieta Latvijas vietā norādīta ES.
Putnkopības produkcijas ražotājiem - cenas šūpojas normāli prognozētā līmenī.
Eļļaugu tirgū  pēc pazeminājuma atkal stabilzācija.
Arī piena produktu tirgū kopējā izaugsme prakstiski apstājusies.  

Detalizētākai informācijai  - lūdzam iegriezties mūsu portāla sadaļas "Nozaru tirgus dati" - attiecīgo produktu produktu grupu nodaļās.
Ja ir papildus jautājumi, uz kuriem neesam atbildējuši ar savu publicēšanai sagatavoto informāciju - rakstiet par to mums.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana