Izstādes un lauku dienas

Lauku diena "Tehnika aizaugušas zemes atgriešanai lauksaimnieciskajā ražošanā"


14.07.2015, 00:00, SIA "Joži" lauks, Tukuma novads, Irlavas pagasts, ceļa posms: Doktorāts-Viesāti-Irlava

Otrdien, 14.jūlijā, Tukuma novada, Irlavas pagastā visi interesenti ir aicināti piedalīties biedrības "Zemnieku saeima" rīkotajās lauku dienas "Tehnika aizaugušas zemes atgriešanai lauksaimnieciskajā ražošanā" SIA "Joži" saimniecībā. Lauku dienā varēs redzēt rekultivācijas frēžu, drenu licēju, drenu skalotāju, skrēperu un grāvju pļaujmašīnu/smalcinātāju demonstrējumus.

Šāda tehnika ir izvēlēta sakarā ar lauksaimnieku pieaugošu interesi par - aizaugušu zemes platību atgriešanu atpakaļ lauksaimnieciskajā ražošanā, krūmu ciršanu, celmu frēzēšanu, esošo drenu skalošanu, kā arī jaunu meliorācijas sistēmu ierīkošanu. Lauku dienā piedalīsies arī SIA "Joži" saimnieks Gunvaldis Sproģis, kurš dalīsies arī ar savu pieredzi aizaugušas zemes atgriešanā lauksaimnieciskajā ražošanā.

Dalība lauku dienās ir bez maksas!

Pasākuma norises vieta:

SIA "Joži" lauks, Tukuma novads, Irlavas pagasts, ceļa posms: Doktorāts-Viesāti-Irlava. Ģeogrāfiskās koordinātes - 56.826596, 22.916669. Norises vieta būs atrodama pēc izvietotajām ceļa norādēm.

Pasākums ilgs no plkst.13.30 līdz 17.00. Reģistrēšanās no plkst. 13.00.

Lauku dienās tiks pārstāvēti uzņēmumi, kuri nodarbojas ar šādas tehnikas tirdzniecību vai arī pakalpojumu sniegšanu:

SIA "Valtek"

• Rekultivācijas frēze, Meri Crusher, MJS-241 STG

• Grāvju pļaujmašīna/smalcinātājs, Elho Tornado 440

SIA "VBC GRUP"

• Rekultivācijas frēze, Seppi Starsoil 215

• Grāvju pļaujmašīna, Orsi Leader GP779T

SIA "Jelgavas meliorators"

• Drenu licējs

LPKS "Latraps"

• Drenu licējs, AFT Trencher

SIA "Baltic Manufacturing Group"

• Skrēperi/planieri IMC LCE 16, IMC LS 18, IMC 6M

SIA "Baltic Invest"

• Drenu skalotājs, HIDRO-JET/BI 300

SIA "Limbažu melio"

• Drenu licējs, Mastenbroek 20/15

Biedrība atgādina, ka Zemkopības ministrija ir noteikusi stratēģisko mērķi līdz 2020. gadam panākt 2 miljonu hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes atgriešanu lauksaimnieciskajā ražošanā. Daļa no neapgūtās platības patlaban ir aizaugusi ar krūmiem, un lauksaimnieki pakāpeniski veic šo platību atgriešanu lauksaimnieciskajā ražošanā, nodrošinot produkcijas ražošanu, eksporta pieaugumu un papildus ienākumus valsts budžetam. Šī mērķa sasniegšana radītu iespēju saražot par 1,8 reizes vairāk lauksaimniecības produkcijas, salīdzinājumā ar 2014. gadu. Līdz ar to lauksaimniecības un ar to saistītajās nozarēs tiktu radītas jaunas darbavietas un sekmēta lauku apdzīvotība.

Pēdējo gadu statistika liecina, ka ar katru gadu pieaug lauksaimnieciskajā ražošanā izmantotā zemes platība. 2013. gadā lauksaimniecība bija otrs straujāk augošais ražošanas sektors Latvijā, kas nodrošināja 5,6% izaugsmi.



Atbildīgais
Zemnieku saeima

Izziņas

Pieteikšanās:


Māra Sproģe


Mob. tel.: 26626535


E-pasts: mara.sproge@zemniekusaeima.lv


Jautājumu gadījumā:


Mārtiņš Trons


Mob. tel.: 29805456.


Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana