NVO paziņojumi

LOSP: Maksātnespējas likums nedrīkst ietekmēt ražojošās nozares

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
12.07.2010

LOSP aicina deputātus būt saprātīgiem un neatbalstīt zemes spekulantus, kas ir noveduši lauksaimniekus tagadējā situācijā, jo ir ievērojami pieaugusi lauksaimniecības zemes cena. Katram ir jāatbild par savām saistībām, un tāpēc arī spekulantiem nevajag nekādus atvieglojumus maksātnespējas procedūrās, un pret viņiem vajadzētu izturēties daudz stingrāk.


12. jūlijā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā tika atkārtoti izskatīta Maksātnespējas likuma redakcija, kas varētu būtiski ietekmēt ne tikai lauksaimniekus, bet arī citus ražojošo nozaru pārstāvjus.

LOSP vērš uzmanību, ka būtu jāatbalsta valdības un valsts prezidenta Valda Zatlera virzītie priekšlikumi, kas paredz taisnīgu pieeju visām kredītņēmēju grupām, nevis īpaši atbalstītu spekulantu aizsardzību.

Savukārt citi iesniegtie priekšlikumi ir pilnībā nepieņemami, jo tādā ceļā tiek atbalstīti daži simti spekulantu, un šo spekulantu dēļ var ciest visi lauksaimnieki, kuriem var pasliktināties kredītu pieejamība.

Tāpēc LOSP aicina deputātus būt saprātīgiem un neatbalstīt zemes spekulantus, kas ir noveduši lauksaimniekus tagadējā situācijā, jo ir ievērojami pieaugusi lauksaimniecības zemes cena. Katram ir jāatbild par savām saistībām, un tāpēc arī spekulantiem nevajag nekādus atvieglojumus maksātnespējas procedūrās, un pret viņiem vajadzētu izturēties daudz stingrāk.

A. Krauze, LOSP valdes priekšsēdētājs: "Šoreiz deputātiem ir jāieklausās valsts prezidenta un sabiedrības viedoklī un nav jāatbalsta nekustamā īpašuma spekulantus, kuri tirgojās nereģistrējot savu uzņēmējdarbību, un nemaksāja nodokļus valstij. Lauksaimnieki jau vienreiz cieta, jo spekulāciju rezultātā nepamatoti pieauga lauksaimniecības zemes cenas, ja tagad Saeima atbalstīs spekulantus aizstāvošus likuma grozījumus, tad lauksaimnieki cietīs otrreiz, jo var ievērojami pasliktināties kredītu pieejamība uzņēmējiem."

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana