Mežs

Vasaras mēnešu bilance - bēdīga

Valsts meža dienests (VMD)
03.09.2009

Kā informē Valsts meža dienests (VMD), līdz 1. septembrim atklāti un dzēsti 857 meža ugunsgrēki - kopējā uguns skartā platība ir 768 ha, tajā skaitā 453 ha meža. Šobrīd, lai gan klāt pirmais rudens mēnesis, un laiku pa laikam uzlīst, meža ugunsnedrošais laikposms vēl turpinās, jo mežs turpina degt, īpaši - Rīgas apkaimē.

Visvairāk meža ugunsgrēku bijis Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā: reģistrēti 387 meža ugunsgrēki un kopējā uguns bojātā meža platība ir 103,8 ha, bet kopējā izdegusī platība - 167,6 ha. Uguns daudz postījusi arī Dienvidlatgales virsmežniecību - tās teritorijā bijuši 147 ugunsgrēki, skarot 102,1 ha meža, un kopējā izdegusī platība ir 253,6 ha. 84 ugunsgrēki bijuši Ziemeļkurzemes virsmežniecības teritorijā, par laimi, cietusi visai neliela platība - 29,9 ha. Šajās trīs virsmežniecībās kopā bijuši 72% no visiem šosezon reģistrētajiem meža ugunsgrēkiem, ugunij skarot 2/3 no visām dzēstajām meža platībām.

Vismazāk ugunsgrēku bijis Madonas virsmežniecībā - 10, neliela ir arī uguns skartā meža platība - 7 ha.

Pārējās virsmežniecībās reģistrētais meža ugunsgrēku skaits: Austrumlatgales virsmežniecības teritorijā - 28, Ziemeļvidzemes - 32, Zemgales - 38, Ziemeļaustrumu - 40, Sēlijas - 44, Dienvidkurzemes - 47.

Sākoties ogošanas un sēņošanas sezonai, iespējams, ka meža ugunsgrēku skaits atsevišķās vietās (pilsētu tuvumā vai sausajos meža augšanas apstākļu tipos) varētu palielināties. Tāpēc atgādinājums visiem, kuri dodas uz mežu - uzmanīgi ar uguni!

Valsts meža dienests (VMD)

x

Paroles atgadināšana