Mežs

Visās mežniecībās var norēķināties ar maksājumu kartēm

Valsts meža dienests (VMD)
01.10.2009

Visās mežniecībās var norēķināties ar maksājumu kartēm

Ar 1. oktobri visās Valsts meža dienesta virsmežniecībās un mežniecībās privātpersonām par pakalpojumu ir iespēja norēķināties ar maksājumu kartēm. Lai nodrošinātu privātpersonām vienlīdzīgas iespējas visās valsts budžeta iestādēs kā norēķina līdzekli izmantot maksājuma kartes, katrā mežniecībā un virsmežniecībā ir uzstādīts POS terminālis.

Līdz ar to vairs nepastāv iepriekš īstenotā prakse, ka maksu par budžeta iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem varēja veikt tikai bezskaidras naudas veidā (ar bankas pārskaitījumu). Tādējādi privātpersona (meža īpašnieks) bija spiesta papildus apmeklēt banku, lai veiktu pārskaitījumu, un šis bankas pakalpojums konkrētai privātpersonai radīja papildu izmaksas.

Meža īpašnieki par saņemtajiem pakalpojumiem vai valsts nodevām tagad var norēķināties ar maksājumu kartēm mežniecībā vai virsmežniecībā uz vietas.

Ieviestais risinājums paredz arī to, ka privātpersonām, norēķinoties ar maksājumu kartēm par valsts budžeta maksājumiem un iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem, nebūs jāmaksā komisijas maksa par naudas pārvedumu, kā arī maksājumu varēs veikt pakalpojumu sniegšanas vietā, kas ir īpaši svarīgi, ja pakalpojumu saņem uzreiz pēc tā apmaksas.

Valsts meža dienests (VMD)

x

Paroles atgadināšana