Mežs

Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonija


01.02.2010, 17:00, Zemkopības ministrijas 2.stāva zālē

Meža nozares Gada balva „Zelta čiekurs” ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē.

Meža dienu komiteja nosaka Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” laureātus un ieguvējus četrās nominācijās: „Par mūža ieguldījumu”, „Par ilgtspējīgu saimniekošanu”, „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” un „Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā”.

Laureāti nominācijā „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” ir SIA „Eibe L”, AS „Latvijas valsts meži” un SIA „Vika Wood”. Laureāti nominācijā „Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā” ir Ziemeļvidzemes virsmežniecības Amatas mežniecības mežsardze Dace Eipure, Konsultāciju pakalpojumu centra Apmācību centra „Pakalnieši” vadītāja Inese Mailīte un Līvānu 1.vidusskolas bioloģijas un dabaszinību skolotāja, Līvānu Bērnu un jauniešu centra Vides pētnieku pulciņa skolotāja Regīna Stikāne. Laureāti nominācijā „Par ilgtspējīgu saimniekošanu” ir meža īpašnieks Jānis Folkmanis un meža īpašnieks Jānis Vīgants. Gada balvas ieguvēji šajās nominācijās tiks nosaukti apbalvošanas ceremonijas laikā.

Kā jau ziņots, balvu „Zelta čiekurs” nominācijā „Par mūža ieguldījumu”, kas tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā, saņems Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesors, inženierzinātņu doktors Leonards Līpiņš, Latvijas Valsts mežzinātnes institūts „Silava” vadošais pētnieks, mežzinātņu doktors Imants Baumanis, bijušais Bauskas mežrūpniecības saimniecības un SIA „Lāns” direktors Egīls Āboliņš, arodapvienības „Koncerna Latvijas Finieris arodbiedrība” priekšsēdētāja Mirdza Bondare un asociāciju „Latvijas Koks” un „Latvijas Mēbeles” izpilddirektors Andris Plezers. Visi Gada balvas ieguvēji savu mūžu veltījuši meža nozares attīstībai un ir profesionāļi savā jomā.

Meža nozares Gada balvu „Zelta čiekurs” pasniegs jau sesto reizi.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana