Mežs

Noteikti Gada balvas "Zelta čiekurs" ieguvēji

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
02.02.2010

Meža nozares Gada balva "Zelta čiekurs" pasniegšanas ceremonija jau kļuvusi par tradīciju. Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.


Meža nozares Gada balva "Zelta čiekurs" ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozares attīstībā.

"Zelta čiekuru" par mūža ieguldījumu pasniedza Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesoram, inženierzinātņu doktoram Leonardam Līpiņam, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošajam pētniekam, mežzinātņu doktoram Imantam Baumanim, bijušajam Bauskas mežrūpniecības saimniecības un SIA "Lāns" direktoram Egīlam Āboliņam, arodapvienības "Koncerna Latvijas Finieris arodbiedrība" priekšsēdētājai Mirdzai Bondarei un asociāciju "Latvijas Koks" un "Latvijas Mēbeles" izpilddirektoram Andrim Plezeram zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis. Visi Gada balvas ieguvēji savu mūžu veltījuši meža nozares attīstībai un ir profesionāļi savā jomā, kuru devumu augstu novērtējuši meža nozares pārstāvji. Balvas ieguvēji saņēma arī Ministru kabineta Atzinības rakstus.

Meža nozares Gada balvu "Zelta čiekurs" par inovatīvu uzņēmējdarbību laureātus SIA "Eibe L", AS "Latvijas valsts meži" un SIA "Vika Wood" sveica ekonomikas ministrs Artis Kampars un Latvijas Pašvaldības savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Balvu "Zelta čiekurs" saņēma AS "Latvijas valsts meži".

Balvas par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā laureāti - Ziemeļvidzemes virsmežniecības Amatas mežniecības mežsardze Dace Eipure, Konsultāciju pakalpojumu centra Apmācību centra "Pakalnieši" vadītāja Inese Mailīte un Līvānu 1.vidusskolas bioloģijas un dabaszinību skolotāja, Līvānu Bērnu un jauniešu centra Vides pētnieku pulciņa skolotāja Regīna Stikāne. Balvu "Zelta čiekurs" Regīnai Stikānei pasniedza izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesors Zigurds Saliņš.

Apbalvojuma par ilgtspējīgu saimniekošanu laureāti ir meža īpašnieks Jānis Folkmanis un meža īpašnieks Jānis Vīgants. Balvu "Zelta čiekurs" Jānim Folmanim pasniedza vides ministrs Raimonds Vējonis un publicists Aivars Berķis.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana