Mežs

Zemkopības ministrs Maskavā pārrunā sadarbību meža nozarē un zivsaimniecībā

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
15.02.2010

12. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Maskavā tikās Krievijas Federālās mežu aģentūras vadītāja vietnieku Mihailu Girjajevu un Krievijas Federālās zivsaimniecības aģentūras vadītāju Andreju Kraiņevu, lai pārrunātu aktualitātes un sadarbības virzienus nozarēs.

Pārrunājot sadarbību meža nozarē, J.Dūklavs un M.Girjajevs vienojās par galvenajiem abu valstu turpmākas sadarbības virzieniem. Tie būs: sadarbība zinātnē, pierobežu sadarbība, mūsdienīgu tehnoloģiju izmantošana meža audzēšanā, īpaši - stādu audzēšanā, muitas tarifu optimizēšana, speciālistu pieredzes apmaiņa. Krievijas Federālās mežu aģentūras vadītāja vietnieks sarunā uzsvēra, ka Krievija ir ieinteresēta stabilā ilgtermiņa sadarbībā meža nozarē, jo, kā norādīja M.Girjajevs, Latvijas pieredze ir bijusi noderīga Krievijas mežu speciālistiem. Amatpersonas vienojās, ka tika sagatavots sadarbības līgums meža nozarē starp Latviju un Krieviju, ietverot sarunā fiksētās sadarbības jomas, un tas varētu tiks parakstīts jau tuvākajā laikā.

Savukārt, J.Dūklavam, tiekoties ar A.Kraiņevu, tika apspriesta zivju produkcijas ražošanas un tirdzniecības regulējošā tehniskā reglamenta izstrāde. Zemkopības ministrs uzsvēra, ka Latvijas zivju apstrādātāji jau pirms reglamenta stāšanās spēkā vēlas iepazīties ar jaunajiem noteikumiem, lai laicīgi pielāgotos jaunajām prasībām, tādējādi turpinot zivju konservu eksportu uz Krieviju. Krievijas Federālās zivsaimniecības aģentūras vadītājs norādīja, ka reglamenta stāšanās spēkā mūsu uzņēmējiem nekādas problēmas neradīšot, jo dokumentā noteiktās normas ir tuvinātas Eiropas Savienības prasībām, ko Latvija jau izpilda. Amatpersonas arī pārrunāja Baltijas jūras monitoringa un perspektīvo zinātnes pētījumu jautājumus.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana