Mežs

Eglīte no valsts meža

Tomass Kotovičs, Latvijas Valsts meži (LVM)
04.12.2012

Izrotāta Ziemassvētku eglīte ir neiztrūkstoša Ziemassvētku sastāvdaļa. Turpinot ilggadējo tradīciju, arī šogad AS „Latvijas valsts meži”, nākot pretim Latvijas iedzīvotājiem, ļauj savām vajadzībām nocirst vienu eglīti uzņēmuma apsaimniekotajos mežos.

Dodoties uz valsts mežu, jāatceras, ka eglītes celma caurmēram jābūt mazākam par 12 centimetriem, kas parasti atbilst divus līdz trīs metru garai eglei. Eglītes drīkst zāģēt uz stigām, grāvmalās, zem elektrolīnijām un cita veida komunikācijām. Šajās vietās tām ir vairāk gaismas augšanai, eglītes līdz ar to ir tumšākas un kuplākiem zariem. Kategoriski aizliegts zāģēt jaunaudzēs, kur tās ir speciāli stādītas, lai arī nākotnē augtu jauns un skaists mežs.
Valsts meži ir izkaisīti pa visu Latvijas teritoriju starp daudziem privātajiem, pašvaldību un citu īpašnieku mežiem, tāpēc, lai nerastos konflikti, AS „Latvijas valsts meži” pārstāvji Latvijas iedzīvotājus pirms eglītes ciršanas vai zaru savākšanas aicina pārliecināties, kam pieder mežs. Lai arī visdrošāk par to jautāt AS "Latvijas valsts meži" mežsaimniecībās, informatīvos nolūkos uzņēmuma apsaimniekotās teritorijas iespējams aplūkot arī www.mammadabakarte.lv.

Daudzas ģimenes izvēlas arī citu, videi draudzīgāku variantu. Tā vietā, lai egli nocirstu, to var iegādāties podiņā AS „Latvijas valsts meži” kokaudzētavās.

Lai atvieglotu informācijas iegūšanu, šogad  uzņēmums ir izveidojis informatīvu bukletu, kuru iespējams lejupielādēt šeit.

Latvijas Valsts meži (LVM)

x

Paroles atgadināšana