Mežs

Noteikti Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” ieguvēji par mūža ieguldījumu

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
28.12.2012

Meža dienu komiteja ir noteikusi Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” 2012. gada ieguvējus nominācijā „Par mūža ieguldījumu”, „Par inovatīvu uzņēmējdarbību”, „Par ilgtspējīgu saimniekošanu” un „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā”. Balva „Zelta čiekurs” ir gadskārtēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā.

Balvu „Zelta čiekurs” nominācijā „Par mūža ieguldījumu”, kas tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā, saņems izcili nozares ļaudis - mežsaimnieks Līgonis Bambe - pārbagāts daudzām radošām iniciatīvām par Latvijas meža nozares apsaimniekošanas pilnveidošanu un attīstību, devis nozīmīgu ieguldījumu meža sēklkopībā un selekcijā, zinātniskās izpētes mežu apsaimniekošanā un zinātnisko objektu ierīkošanā, meža dzīvnieku, kā arī medību tēmas zinātniskajā izpētē, mežsaimniece Regīna Ivbule, kurai darbs dod spēku, jaunu izaicinājumu priekšā dvēsele dzied, kuras profesionālā pieredze meža stādmateriāla audzēšanā ir ļāvusi Pļaviņu kokaudzētavai strauji attīstīties, Juris Ķeviņš, kurš savu darba mūžu veltījis efektīvas tehnikas un progresīvu tehnoloģiju izveidei un ieviešanai meža izstrādes un pārstrādes jomā un joprojām sniedz būtisku ieguldījumu atjaunojamo enerģijas resursu izmantošanas jomā, uzlabojot iekārtas un tehnoloģijas siltumenerģijas ieguvei no meža kopšanas un mežizstrādes atliekām, Rudīte Kušķe, kuras darbs saistīts ar mežu, mežsaimniecību un kurai piemīt spēja dāvāt dzīvessparu meža nozares ļaudīm ar sirsnību, atsaucību un atbalstu, Juris Spāre, kurš veicis pētījumus par kokmateriālu žāvēšanu, kā rezultātā izstrādāta pilnīgi jauna tehnoloģija, būdams erudīts daudzās jomās devis nozīmīgu ieguldījumu sociālā dialoga veidodošanā gan kā Latvijas Meža nozaru arodu biedrības vadītājs, gan pašlaik turpinot līdzdarboties kā eksperts, sniedzot atbalstu un padomus dažādu problēmu risināšanā .

Laureāti nominācijā „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” ir A/S „Elīza-K”, SIA „Kurekss” un SIA „Niedrāji MR”, „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā” - Kārlis Būmanis, Āris Jansons un Jānis Kivilands. Laureāti nominācijā „Par ilgtspējīgu saimniekošanu” ir meža īpašnieki Viesturs Valdis Dreimanis, Guntis Grīnšteins un Dzintars Laivenieks. Gada balvas ieguvēji šajās nominācijās tiks nosaukti apbalvošanas ceremonijas laikā.

 Balvas pretendentu vērtēšanu organizē Zemkopības ministrija, un tā notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātus vērtē eksperti un otrajā - zemkopības ministres vadītā Meža dienu komiteja.

Meža nozares Gada balvu „Zelta čiekurs”, kas ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē, pasniegs jau devīto gadu. Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonija notiks 2013. gada 1. februārī.

Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana