Mežs

Meža attīstības fonda padome atzinīgi novērtē realizētos projektus

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
01.02.2013

Ceturtdien, 31. janvārī, Meža attīstības fonda padome iepazinās ar projektu rezultātiem, kas realizēti 2012. gadā ar a/s „Latvijas valsts meži” mērķziedojuma finansējumu. Saskaņā ar ziedojuma Meža attīstības fondam (MAF) mērķi, projekti īstenoti šādās mērķprogrammās:

•meža nozares profesionālās izglītības attīstība;

•meža nozares augstākās izglītības attīstība;

•meža nozares attīstībai nepieciešamie zinātniskie pētījumi;

•sabiedrības informēšanas pasākumi un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas;

•skolu jaunatnes un interešu pulciņu izglītības pasākumi un programmas.

Meža attīstības fonda padome atzina, ka LVM ziedotie finanšu līdzekļi izmantoti lietderīgi un atbilstoši mērķim. Padome augstu novērtēja meža nozares izstādes„Iepazīsties – koks” darbību Mežaparka lielās estrādes ēkā, gan organizējot Muzeja nakts pasākumu, gan iesaistot nozares profesionālo skolu audzēkņus izzinošā pasākumā „Orientējies meža nozarē”, kā arī apmācot gidus, kuri sestdienās un interešu grupām arī darba dienās sniedza padziļinātu informāciju par ekspozīciju un meža nozari. Izstāde interesentiem ir atvērta arī 2013. gadā, darba dienās iepriekš piesakot grupas vizīti pa tālruni 25663357 vai e-pastā: koksirlabs@koksirlabs.lv, savukārt sestdienās izstāde ir atvērta no pulksten 11.00 līdz 18.00.

Labi rezultāti iegūti arī citos sabiedrības informēšanas un skolu jaunatnes un interešu pulciņu izglītības pasākumos un programmās, piemēram, Vides izglītības fonda projektā „Ekoskolas 2012”, kura ietvaros nodrošināta Ekoskolu programmas darbība un attīstība Latvijā, sniedzot iespējas skolām, skolotājiem un skolu jauniešiem iesaistīties kvalitatīvā vides izglītības iniciatīvā, nodrošinot arī apmācības pedagogiem gan nacionālā, gan reģionālā līmenī, kā arī daudzveidīgas tiešās vides aktivitātes Ekoskolu programmas skolās. Tāpat plašs aktivitāšu klāts realizēts biedrības „Latvijas mazpulki” projekta „Augsim Latvijai!” ietvaros – mazpulku nometne„Visu daru es ar prieku", novadu projektu forumi semināri, vasaras skolas, konkursi, mācību vizītes ar mežu nozari saistītās tēmās, turpinot 2012. gadā aizsāktā projekta „No čiekura līdz lietaskokam” zināšanu papildināšanu un nostiprināšanu un mazpulku aktīvas pilsoniskās izpratnes veidošanu, noorganizēta konference „Jaunietis- Latvijas vērtība?!”. Biedrība „Junior Achievement – Yong Enterprise Latvija” projekta „Skolēnu mācību uzņēmumu pilnveidošana” ietvaros izveidoti mācību un metodiskie materiāli skolēnu mācību uzņēmumu darbības pilnveidošana: Metodiskais līdzeklis skolotājiem „Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošana pamatskolā”, mācību līdzeklis 7.-9. klašu skolēniem „Rīt es būšu uzņēmējs!”, mācību līdzeklis 4.-6. klašu skolēniem „Pirmie soļi pretī savam biznesam!”, metodiskais palīglīdzeklis SMU konsultantiem, skolēniem un mentoriem „Rokasgrāmata skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošanā” .

Visu 2012. gadā mērķprogrammās realizēto projektu saraksts pieejams ZM mājas lapā www.zm.gov.lv .

 

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana