Mežs

Apstiprināta jauna meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtība

Ilze Vabole, AgroPols
07.05.2013

7. maijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtību, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Jaunās kārtības mērķis ir ieviest regulāru meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas vērtēšanu, izmantojot Paneiropas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas kritēriju un indikatoru sistēmu, kas ir saskaņā ar Latvijas meža politikā un Meža un saistīto nozaru pamatnostādnēs izvirzītajiem mērķiem.

Paneiropas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas kritērijos un indikatoros ietverti ekonomiskie, dabas aizsardzības un sociālie aspekti. Saskaņā ar minētajiem kritērijiem tiek vērtēta Eiropas mežu apsaimniekošana un meža nozares ilgtspējīga attīstība. Eiropā vispāratzītā kritēriju un indikatoru sistēma „Paneiropas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas kritēriji un indikatori” izstrādāta procesa Forest Europe (Ministru konferences par mežu aizsardzību Eiropā) gaitā.

Pirmo ziņojumu atbilstoši meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtībai plānots sagatavot līdz 2014. gada beigām. Ministru kabineta (MK) noteikumi „Meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtība” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par noteikumiem pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40278939&mode=mk&date=2013-05-07

AgroPols

x

Paroles atgadināšana