Mežs

Apstiprināts jauns Valsts meža dienesta nolikums

Ilze Vabole, AgroPols
01.08.2013

Otrdien, 30. jūlijā, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Valsts meža dienesta (VMD) nolikumu, kas izstrādāts saskaņā ar izmaiņām Valsts meža dienesta likumā un Meža likumā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas VMD likumā tika izdarītas, lai organizētu efektīvu valsts pārvaldi, īstenotu un ieviestu VMD funkcionālās un strukturālās optimizācijas modeli.

Nolikums nosaka, ka VMD ir zemkopības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir uzraudzīt meža apsaimniekošanu un izmantošanu, ugunsdrošību mežā, kā arī medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, nodrošinot meža un meža nozares ilgtspēju.

Jaunajā nolikumā precizētas VMD funkcijas atbilstoši faktiskajai situācijai, ņemot vērāugunsdzēsības nozīmi un valsts zinātnisko mežu pārvaldības un apsaimniekošanas specifiku. Tāpat nolikumā precizēti VMD uzdevumi medību jomā un darbības ar meža reproduktīvo materiālu. Jaunais nolikums paredz VMD uzdevumu kontrolēt koksnes plūsmu līdz kokmateriālu vai koksnes izstrādājumu laišanai tirgū, ko paredz Eiropas Parlamenta un Padomes 2010. gada 20. oktobra regula Nr. 995/2010, ar ko nosaka pienākumus tirgus dalībniekiem, kas laiž tirgū kokmateriālus un koka izstrādājumus.

Ministru kabineta (MK) noteikumi „Valsts meža dienesta nolikums” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par noteikumiem pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40274333&mode=mk&date=2013-07-30

AgroPols

x

Paroles atgadināšana