Mežs

MAF padome atbalsta vairāku meža nozarei svarīgu projektu finansēšanu

Ilze Vabole, AgroPols
07.08.2013

Zemkopības ministrijā trešdien, 7. augustā, notika Meža attīstības fonda (MAF) padomes sēde, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Sēdē lēma par atbalstu līgumu slēgšanai, lai varētu realizēt vairākus meža nozarei svarīgus projektus.

MAF padomes sēdē atbalstu izteica projektam „Meža nozares profesionālās izglītības efektivitātes novērtējums”. Projekts paredz meža nozares profesionālās izglītības efektivitātes novērtējumu, apmācību attīstības turpmāko virzienu noteikšanu un mācību procesa pilnveides izvērtējumu meža nozares kompetences centros. Vēl projekta gaitā izvērtēs meža nozares mācību iestāžu un uzņēmumu sadarbības efektivitāti, kā arī absolventu ieplūšanu nozares darba tirgū.

Atbalstu guva projekts „Koksnes biomasas izmantošanas enerģijas ieguvē monitorings (2013)”, kura realizācijas laikā sekos koksnes biomasas izmantošanai enerģijas ražošanā un noteiks koksnes biomasas izmantošanas attīstības tendences, kā arī aktualizēs iespējas koksnes biomasu aktīvāk izmantot enerģijas ieguvē.

Tika atbalstīts arī projekts „ Pamatojuma izstrāde īpaši aizsargājamo mežu, krūmāju un purvu biotopu veidu noteikšanas kritērijiem”. Šā projekta īstenošana ļaus izanalizēt meža, krūmāju un purvu biotopu dažādību, izstrādājot to noteikšanas kritērijus un indikatorus, lai dažādiem biotopu veidiem nodrošinātu labvēlīgu aizsardzības statusu.

Vēl MAF sēdē atbalstīja attīstības projekta „Meža nozares gada balvas „Zelta čiekurs” izgatavošana” un akceptēja starpatskaiti Latvijas Valsts mežzinātnes institūtam „Silava” par uzsākto ilgtermiņa izpētes projektu „Latvijas meža resursu ilgtspējīgas, ekonomiski pamatotas izmantošanas un prognozēšanas modeļu izstrāde”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana