Mežs

Grozījumi „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtībā pasākuma „Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” īstenošanai” dos vienlīdzīgākas iespējas saņemt atbalstu arī mazajiem meža īpašniekiem

Ilze Vabole, AgroPols
03.09.2013

Otrdien, 3. septembrī, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus atbalsta piešķiršanas kārtībā pasākuma „Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” īstenošanai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas sagatavotas, lai efektīvāk un mērķtiecīgāk izmantotu pasākumā atlikušo finansējumu.

Noteikumi papildināti ar jaunu prasību, paredzot, ka viens pretendents vienā kārtā var pieteikt ne vairāk kā 20 hektāru, tādējādi dodot vienlīdzīgākas iespējas saņemt atbalstu arī mazajiem meža īpašniekiem. Nosacījumi paredz, ka prioritārās aktivitātes šajā pasākumā ir jaunaudžu kopšana un mazvērtīgu mežaudžu nomaiņa. Grozījumi atbalsta piešķiršanas kārtībā attieksies tikai uz tiem atbalsta pretendentiem, kas uz atbalstu pieteiksies pēc grozījumu spēkā stāšanās brīža izsludinātajās kārtās.

Izmaiņas Ministru kabineta (MK) 2009. gada 6. oktobra noteikumos Nr.1145 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma „Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” īstenošanai” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par noteikumiem pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40297483&mode=mk&date=2013-09-03

AgroPols

x

Paroles atgadināšana