Mežs

Apstiprināti grozījumi Meža inventarizācijas un Meža valsts reģistra informācijas aprites noteikumos

Ilze Vabole, AgroPols
20.11.2013

Ministru kabinets otrdien, 19. novembrī, apstiprināja grozījumus noteikumos "Meža inventarizācijas un Meža valsts reģistra informācijas aprites noteikumi", informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Grozījumi skar situācijas, kad koku ciršanai mežā nav nepieciešams saņemt apliecinājumu no Valsts meža dienesta. Šajās situācijās, ko nosaka Meža likums, zemes īpašnieks, pārvadājot vai pārdodot kokmateriālus, pēc kontrolējošās iestādes pieprasījuma koksnes izcelsmi var pierādīt, aizpildot mežā nocirstās koksnes izcelsmes apliecinājumu.

Grozījumi noteic pārskatā par meža ieaudzēšanu iesniedzamo informāciju - gadījumos, ja ieaudzēšana veikta meliorētās platībās, pārskatā norāda valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" izdoto tehnisko noteikumu numuru un izdošanas datumu.

Grozījumi skar arī situācijas, kurās mežaudzes vecuma noteikšanai nepieciešami mežaudzes valdošās koku sugas koku mērījumi un kādās situācijās ir pieļaujama vienas koku sugas izdalīšana vairākas reizes meža inventarizācijai izmantojamos rādītājos.

Grozījumi Aizsargjoslu likumā noteic, ka, cērtot kokus elektrisko tīklu gaisvadu līniju aizsargjoslās ārpus elektrolīniju trasēm, meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir katru gadu pirms koku ciršanas uzsākšanas paziņot par to Valsts meža dienestam. Šīs izmaiņas ierakstāmas arī noteikumos par meža inventarizāciju.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Plašāka informācija par grozījumiem MK 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 88 "Meža inventarizācijas un Meža valsts reģistra informācijas aprites noteikumi", pieejama MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana