Mežs

Parakstīts trīspusējs sadarbības līgums meža nozarē

Ilze Vabole, AgroPols
09.12.2013

Piektdien, 6. decembrī, Zemkopības ministrija (ZM) ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju (LKF) un Latvijas Meža īpašnieku biedrību (LMĪB) noslēdza trīspusēju sadarbības līgumu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Sadarbības līgumu parakstīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Latvijas Kokrūpniecības federācijas valdes loceklis Kristaps Klauss un Latvijas Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks.

Parakstot sadarbības līgumu, ZM, KLF un LMĪB vienojās par meža un ar meža nozari saistīto ilgtermiņa un vidēja termiņa plānošanas dokumentu un tiesību aktu kopīgu izstrādi, kā arī savstarpēju konsultēšanos un nepieciešamās informācijas apmaiņu meža un ar meža nozari saistīto aktuālo jautājumu risināšanā.

„Sadarbība ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju un Latvijas Meža īpašnieku biedrību dos iespēju veiksmīgāk īstenot Latvijas meža politikā noteiktos mērķus. Esmu gandarīta, ka Latvijas meža nozares organizācijas ir saliedētas un vienotas, mūs vieno kopīgi stratēģiskie mērķi - Latvijas mežu ilgtspējīga apsaimniekošana, efektīva zemes izmantošana, stabilas un prognozējamas uzņēmējdarbības vides attīstība, pieaugoša meža nozares devuma veicināšana Latvijas tautsaimniecībā, efektīvi pārvaldes procesi, sabiedrības informēšana un izglītošana par Latvijas meža nozari un Latvijā ražoto koksnes produktu pielietojuma veicināšana valstī,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Kā zināms, ZM izstrādā meža nozares politiku, koordinē un organizē šīs politikas īstenošanu. LMĪB pārstāv Latvijas mežu īpašnieku intereses, LMĪB biedru īpašumā vai pārvaldībā ir vairāk nekā 57 procenti no Latvijas mežu platībām. Savukārt LKF pārstāv mežizstrādes, koksnes produktu autopārvadātāju, koksnes pirmapstrādes un tālākās pārstrādes, t.sk. mēbeļrūpniecības, intereses LKF biedru apgrozījums ir vairāk kā 51 procents no pārstāvētās nozares kopējā apgrozījuma. LKF un LMĪB ir parakstījušas Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu, kas paredz sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošināt pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos visos līmeņos un stadijās valsts pārvaldē, tādējādi veicinot demokrātiskas valsts pamatelementa - pilsoniskas sabiedrības attīstību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana