Mežs

Ar jaunajiem Savvaļā dzīvojošo medījamo dzīvnieku piebarošanas noteikumiem cer samazināt postījumus ražojošajām lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēm

Ilze Vabole, AgroPols
17.12.2013

Otrdien, 17. decembrī, valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz kārtību, kādā pieļaujama savvaļā dzīvojošo medījamo dzīvnieku piebarošana, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Jaunie noteikumi izstrādāti, lai samazinātu postījumus ražojošajām lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēm.

Jaunie noteikumi paredz savvaļas medījamo dzīvnieku piebarošanas nosacījumus un nosaka kritērijus iespējamo barošanas vietu dislokācijai laikā un telpā. Noteikumu mērķis ir sakārtot savvaļas dzīvnieku piebarošanu, vienlaikus samazinot postījumus ražojošajām lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēm. Pārdomāts piebarošanas vietu izvietojums ir priekšnosacījums arī ceļu satiksmes negadījumu (ar iesaistītiem savvaļas dzīvniekiem) skaita mazināšanai.

Noteikumi izstrādāti, ņemot vērā savvaļas sugu medījamo dzīvnieku fizioloģiju un uzvedības (barošanās) paradumus, esošo savvaļas barības bāzi, faktiski fiksēto pārnadžu postījumu apjomu un raksturu, kā arī Valsts meža dienesta uzturēto informāciju par medību resursu dinamiku un sastādītajiem postījumu aktiem.

Jaunā kārtība stāsies spēkā pēc tās publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē. Plašāka informācija par MK noteikumu projektu „Savvaļā dzīvojošo medījamo dzīvnieku piebarošanas noteikumi” pieejama MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana