Mežs

Par katru nomedīto sieviešu kārtas meža cūku – 100 eiro

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
20.11.2015

Lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību un samazinātu slimības uzliesmojumu skaitu meža cūku populācijā, no piektdienas, 2015. gada 20. novembra, par katru nomedīto sieviešu kārtas meža cūku, mednieks var saņemt 100 eiro samaksu.

„Pavasarī, dzimstot sivēniem, meža cūku skaits varētu pat trīskāršoties un vasarā, kad meža cūkas aktīvāk pārvietojas, Āfrikas cūku mēris zibenīgi izplatīsies tālāk, skarot arvien jaunas teritorijas. Sieviešu kārtas meža cūku skaita strauja samazināšana ir efektīvākais veids, kā īsā laikā samazināt meža cūku populāciju Latvijā, ierobežojot Āfrikas cūku mēra tālāku izplatību”, saka PVD Veterinārās uzraudzības departamenta direktore Kristīne Lamberga.

Lai saņemtu atlīdzību, medniekam, līdz ar aizpildītiem dokumentiem, PVD teritoriālajā struktūrvienībā jāiesniedz pierādījumi (ādas fragments, kurā nepārprotami saskatāmi sieviešu kārtas meža cūku ārējie dzimumorgāni), ka nomedītā meža cūka ir sieviešu kārtas.

Sīkāku informāciju par apmaksas kārtību var saņemt sazinoties ar PVD teritoriālajām struktūrvienībām. PVD noteiktā apmaksas kārtība ir spēkā līdz 2015. gada 31. decembrim.

Izmaksas tiek segtas no Āfrikas cūku mēra apkarošanas programmas, ko līdzfinansē Eiropas Savienība.

Šogad Latvijā Āfrikas cūku mēris konstatēts 872 meža un 213 mājas cūkām. Slimība skārusi 47 Latvijas novadus.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana