Mežs

Godinās meža nozares Gada balvas "Zelta čiekurs" ieguvējus

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
03.05.2016

Piektdien, 6.maijā, pulksten 17.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā notiks meža nozares Gada balvas "Zelta čiekurs" pasniegšanas ceremonija. Meža nozares Gada balvu "Zelta čiekurs", kas ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē, pasniegs jau divpadsmito reizi.

Balvu "Zelta čiekurs" nominācijā "Par mūža ieguldījumu" tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā. Šogad to saņems izcili nozares ļaudis - mežzinātnieks Jānis Bisenieks, kokrūpnieks Andris Krecers, mežsaimnieks Valdis Līdaka, mežsaimnieks Ivars Pētersons un pedagogs Gunārs Veldre.

Laureāti nominācijā "Par inovatīvu uzņēmējdarbību" ir SIA "Dižozols plus", SIA "Latvāņi" un Andis Zelčs, nominācijā "Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā" - Daina Gavare, Jurģis Jansons un Anita Jaunbelzere. Laureāti nominācijā "Par ilgtspējīgu saimniekošanu" ir meža īpašnieki Modris Kalvāns, Gatis Strads un Artis Vaivods. Gada balvas - Lielā Zelta čiekura - ieguvēji šajās nominācijās tiks nosaukti apbalvošanas ceremonijas laikā.

Balvas pretendentu vērtēšanu organizē Zemkopības ministrija, un tā notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātus vērtē eksperti, un otrajā - zemkopības ministra Jāņa Dūklava vadītā Meža dienu komiteja.

Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana