Politika

Iecerēts precizēt un papildināt bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtību

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
09.02.2017

Zemkopības ministrija sagatavojusi grozījumus, lai precizētu un papildinātu bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtību. Grozījumu projektu ceturtdien, 9.februārī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumu projekts precizē iesniedzamos dokumentus gadījumiem, kad bioloģiskais ražotājs vēlas saīsināt pārejas periodu. Tāpat grozījumu projekts precizē, kādās situācijās saimniecībā ir atļauts liellopus turēt piesietus. Vēl grozījumi precizē piemērojamās darbības un sankcijas, jo dažkārt šīs sankcijas nav bijušas pietiekami efektīvas, kā arī nav paredzēti īstenojamie pasākumi un piemērojamās sankcijas situācijās, kad nav izpildītas prasības par gada laikā gūtajiem ieņēmumiem.

Grozījumu projekts svītro un arī precizē vairākas prasības bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtībā , lai atvieglotu uzņēmējiem iespēju saņemt atļaujas izmantot konvencionālo sēklu gadījumos, kad bioloģiskā sēkla nav saražota pietiekamā daudzumā. Papildinājumi paredz iespēju dalībvalstij atļaut izmantot sintētisko A, D un E vitamīnu lauksaimniecības dzīvniekiem atgremotājiem, ja barība nenodrošina šo vitamīnu vajadzīgo daudzumu.

Grozījumu projekts arī paredz, ka turpmāk lauksaimniecības primāro produktu ražotājam, lauksaimniecības dzīvnieku audzētājam un savvaļas augu vācējam taksācijas gada laikā būs jāsaražo noteikts produkcijas daudzums, lai apmierinātu patērētāju pieprasījumu pēc precēm.

Noteikumu projekts Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 26.maija noteikumos Nr. 485 " Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība " vēl jāakceptē valdībai.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana