Augkopības nozaru ražotāju

Ādažu poligonā izvietos bišu stropus viršu medus iegūšanai

Ilze Vabole, AgroPols
10.08.2010

10. augustā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs kopā ar Latvijas Biškopības biedrības pārstāvjiem apmeklēja Ādažu poligonu, lai pārrunātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iespējamo sadarbību ar Latvijas biškopjiem, informēja Viktorija Kalniņa, ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>

Ņemot vērā, ka poligona sausie virsāji ir vērtīga izejviela medus iegūšanai, Latvijas Biškopju biedrības pārstāvji vērsās pie NBS ar lūgumu, poligonā izvietot bišu stropus viršu medus iegūšanai. Tikšanās laikā NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube apstiprināja, ka atbalsta poligona izmantošanu medus iegūšanai: „„Šis ir vēl viens teicams bruņoto spēku un sabiedrības sadarbības piemērs, kas veicinās arī tautsaimniecības attīstību, izmantojot militārā poligona dabas vērtības.”

<o:p> </o:p>

Savukārt zemkopības ministrs J.Dūklavs atzinīgi novērtēja bruņoto spēku pretimnākšanu Latvijas biškopjiem: „Savstarpējā sadarbības vienošanās starp bruņotajiem spēkiem un biškopjiem apliecina, ka tautsaimniecības attīstības jautājumi valstī ir jārisina kopīgiem spēkiem un šis ir labs piemērs, ka ir iespējams saskaņoti izmantot dabas resursus nacionālā labuma gūšanai.” Tāpat ministrs norādīja, ka gan bruņotajiem spēkiem, gan biškopjiem jāievēro abpusējie sadarbības nosacījumi, lai netraucētu nedz karavīru apmācībām, nedz biškopju darbam.

<o:p> </o:p>

Ādažu poligona platības tajā sastopamo dabas vērtību dēļ ir iekļauts Eiropas Savienības nozīmes aizsargājamo teritoriju „Natura 2000” tīklā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana