Augkopības nozaru ražotāju

Izvēlēts Latvijas Stādu parādes logo

Silvija Apšiniece, Stādu audzētāju biedrība
17.02.2016

Gatavojoties Latvijas Stādu parādei 2016, laika posmā no š.g. 11.janvāra līdz 9.februārim tika pieņemti konkursa "Radi Latvijas Stādu parādes logo!" darbi. Konkursā piedalīties varētu teju 100 Latvijas mākslas skolas, kā arī profesionālās un augstākās izglītības iestādes, kuru programmās iespējams apgūt zīmēšanu, gleznošanu, dizaina veidošanu.

No 9.-15.februārim notika iesniegto konkursa darbu izvērtēšana un balsojums par konkursa uzvarētāju. Iesniegto darbu bija ļoti daudz un patiesi - lielākā daļa augstākās kvalitātes, tāpēc paldies, visiem, kuri piedalījās.

Ierasti uzvarētājs var būt viens un Latvijas Stādu parādes logo ir radījusi Daugavpils universitātes maģistrantūras studente Laima Kalvāne.

Laima, aprakstot iesniegto darbu, rakstīja: "Pasākuma logotips ir kombinēts - tas satur gan simbolu, gan tipogrāfisko nosaukumu, nodrošinot papildu skaidrību par to, ka dotais logotips pārstāv stādu audzēšanas nozari. Tas ietver sevī ikonu/simbolu lapas veidā, apvienotu ar tipogrāfisko nosaukumu, radot iespaidu, ka burts "U" ir auga sastāvdaļa. Lai radītu logotipa unikalitāti un pasākuma stila individualitāti, izmantotais pamatšrifts tika deformēts un pielāgots atbilstoši autora iecerēm. Logotipam tika izvēlēta zaļā krāsa, kas simbolizē - dabu, dzīvi, ticību, labvēlību, izaugsmi un jaunas sākotnes."

Laima stāsta, ka konkurss grūtības nav radījis: "Drīzāk tas bija ražīgs darba process, kura pamatā ir fantāzija, kas ierobežota aiz nosacījumiem, lai rezultātā iegūtu baudāmu, saprotamu, atpazīstamu un prasībām atbilstošu zīmi. Šī logo ideja radās darba procesa laikā, tobrīd, kad tika rūpīgi izstrādāta cita logo koncepcija. Skicējot sapratu, ka šis vienums mani uzrunā un man ļoti simpatizē. Uzdrošinājos to piedāvāt arī Jums, izrādījās - veiksmīgi," tā Laima, kura maģistrantūrā izvēlējusies studēt programmu "Māksla", savukārt iepriekš absolvējusi Daugavpils universtiāti, saņemot profesionālo bakalauru "Datordizainā".

Nākamais 13. Latvijas Stādu parādes ietvaros rīkotais konkurss "Mana ciemata dārzs" aizsāksies februāra beigās un kurā piedalīsies komandas - ģimenes no Valmieras SOS ciemata. Konkurss rīkots sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu un Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju.

Atgādinām, ka šogad Latvijas Stādu parāde notiks Siguldas Svētku laukumā, 30.aprīlī un 1.maijā no plkst. 9:00-18:00. Parāde piedāvās:

• Latvijā audzētu stādu izstādi-gadatirgu.

• Amatnieku un mājražotāju gadatirgu, dārza preces un tehniku.

• Paraugdārza apskati Svētku laukuma centrā.

• Jaunāko augu šķirņu izstādi.

• Retu un neparastu formu stādu izsoli 30.aprīlī.

• Konkurss profesionāļiem Latvijas Stādu parādes laikā, 30.aprīlī.

• Konkursa "Mana ciemata dārzs" finālu 1.maijā.

• Apmeklētājiem Siguldā būs iespēja baudīt nobraucienu pa rodeļu trasi un braucienu ar trošu vilcienu (maksas pasākumi).

• Par jautrību, noskaņu un priekšnesumiem rūpēsies Siguldas novada kultūras speciālisti.

• Piepūšamās atrakcijas bērniem (maksas pasākums).

Organizē: Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

Atbalsta: A/s Latvijas Valsts meži, SIA Laflora, Tallink, Kronus

Informatīvi atbalsta: portāli www.delfi.lv , dārzkopības portāls www.horti.lv

Seko mums:

Twitter.com/@Stadu_Parade

Facebook.com/plantparade

Papildu informācija:

• Informācija par pasākumu, prese un atbalsts:

Sabīna Alta

Latvijas Stādu parādes direktore

Tālr.: 29182962

E-pasts: sabina@staduparade.lv

www.staduparade.lv

• Dalībnieku reģistrācija:

Silvija Apšiniece

Stādu audzētāju biedrības biroja vadītāja

Tālr.: 26680957, 26130845

www.stadi.lv , www.staduparade.lv

e-pasts: stadi@stadi.lv

Adrese: Miera iela 1, Salaspils, LV-2169

Stādu audzētāju biedrība

x

Paroles atgadināšana