Lopkopības nozaru ražotāju

Laba vēsts zemniekiem - stabila piena iepirkuma cena

AgroPols
16.06.2010

 Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks informēja, ka lai gan tradicionāli pavasarī piena iepirkuma cena nedaudz samazinās, lielā piena pieprasījuma dēļ šogad cena ir stabila un uzrāda pieauguma tendenci.

Piena iepirkuma cena maijā bija 176,18 lati par tonnu, kas ir par 0,5% augstāka par vidējo piena iepirkuma cenu aprīlī - 172,46 lati par tonnu.

Kā norāda Šolks, pieaugums skaidrojams ar to, ka maijā izlīdzinājās piena iepirkuma cenu pieaugums starp uzņēmumiem. Kopumā piena iepirkuma cena šobrīd ir stabila. Šogad vidējā piena iepirkuma cena ir par 54% augstāka nekā attiecīgajā 2009. gada periodā.

Savukārt piena iepirkuma apjoms maijā ir par 22% lielāks nekā aprīlī, kas skaidrojams galvenokārt ar tradicionālo vasaras piena apjoma pieaugumu. Maijā piena pārstrādes uzņēmumi iepirkuši 44 995 tonnas piena, savukārt aprīlī tika iepirktas 36 923 tonnas. Salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, iepirktais piena daudzums ir pieaudzis par 18%.

Tradicionāli vasaras periodā, palielinoties izslaukumiem un līdz ar to piena apjomam, piena iepirkuma cena krītas. Šogad tas nenotiek, norāda Šolks, akcentējot, ka ziņa par stabilu piena iepirkuma cenu ir "laba vēsts zemniekiem".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana