Agrobiznesa saistītās

Jaunas Eiropas savienības pases suņiem, kaķiem un istabas seskiem jau no 29. decembra

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)
29.12.2014

Ar 2014.gada 29.decembri tiek piemērota jaunā Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 576/2013 par lolojumdzīvnieku nekomerciālu pārvietošanu, ar kuru atceļ Regulu (EK) Nr. 998/2003.

Līdz ar tās stāšanos spēkā, suņiem, kaķiem un mājas seskiem veterinārajās klīnikās tiks izsniegtas tikai jaunā parauga pases.

Tiklīdz pases būs saņemtas no Pārtikas un veterinārā dienesta, veterinārārsti uzsāks to izsniegšanu arī Latvijas dzīvnieku īpašniekiem, informēja Latvijas Veterinārārstu biedrības Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītājas vietniece Lita Konopore.

Izmaiņas pasu aizpildīšanas un izsniegšanas kārtībā maz atšķirsies no vecā parauga pasēm. Redzamākās atšķirības būs vāka dizainā un speciālajā līmplēvē, kura tiks uzlīmēta datu aizsardzībai pret viltošanu.

Svarīgs jaunums, ka vakcinācijas pret trakumsērgu termiņa kavējuma gadījumā no 2014.gada 29.decembra, veterinārārsts liks atzīmi par laiku, kad vakcīna pēc atkārtotas vakcinācijas būs uzskatāma par derīgu. Īpaši bīstami nokavēt kārtējās vakcinācijas termiņu ir tiem, kuri plāno ceļojumus ar dzīvniekiem.

Vecā parauga izsniegtās pases būs derīgas visu dzīvnieka mūžu.

Vairāk informācijas http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/pet-regulation_20141229_en.htm

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)

x

Paroles atgadināšana