Agrobiznesa saistītās

"Slow Food" 20. gadadiena

Aila Ādamsone, Leta
10.12.2009

"Slow Food" aizsargā ekoreģionālo virtuvi un saistībā ar to uzturā izmantojamos augus un sēklas, mājdzīvniekus, kā arī attiecīgās lauksaimniecības metodes esošajā reģionā.


"Slow Food" 20. gadadiena

10. decembrī, Mātes zemes dienā, tiek svinēta pasaulē plaši pazīstamās organizācijas "Slow Food" 20. gadadiena, aģentūru LETA informēja organizācijas "Slow Food Riga" pārstāvis un restorāna "Vincents" šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Organizācija "Slow Food" tika dibināta 1989. gadā, lai pretotos ātro uzkodu un to restorānu ienākšanai cilvēku dzīvē un rosinātu iedzīvotājus lietot vietējo zemnieku audzētos produktus.

"Slow Food" aizsargā ekoreģionālo virtuvi un saistībā ar to uzturā izmantojamos augus un sēklas, mājdzīvniekus, kā arī attiecīgās lauksaimniecības metodes esošajā reģionā.

"Slow Food" kustību iedibināja Karlo Petrīni Itālijā kā pretošanās kustību pret ātro ēdināšanu, bet tā globāli paplašinājās, aptverot 50 valstis, un tagad biedrībā ir 83 000 biedru.

"Slow Food" pamatprincips ir ēst garšīgi, veselīgi, dzīvot saskaņā ar dabu un tās likumiem, tieši tā, kā to darījuši senči.

Arī biedrības "Slow Food Riga" darbība vērsta uz Latvijā tradicionāli audzētu produktu saglabāšanu, uzturēšanu un veicināšanu. Savukārt pavāriem, kuri atbalsta "Slow Food" filozofiju, ir svarīga produktu izsekojamība, tādēļ tie tiek pirkti tieši no zemniekiem, neizmantojot uzpircējus vai citus starpniekus.

Leta

x

Paroles atgadināšana