Agrobiznesa saistītās

Pasaules Dabas Fonda viedoklis par Latvijas ziņojumu Eiropas Komisijai par apdraudēto dzīvotņu un sugu stāvokli

Pasaules Dabas Fonds
04.10.2013

Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda direktors: "3. oktobrī publiskotais Latvijas Dabas Fonda novērtējums rāda, cik patiesībā neapmierinošā un pat kritiskā stāvoklī ir Latvijas dabas vērtības.

Pasaules Dabas Fonds uzsver autoru norādīto attiecībā uz mežiem - mežu biotopi šobrīd ir īpaši nelabvēlīgā situācijā tieši izvēlētās mežu apsaimniekošanas prakses dēļ. Situācija izveidojusies gan nesaprātīgas saimniekošanas rezultātā, iznīcinot dabiskuma pazīmes bioloģiski augstvērtīgās mežaudzēs, gan nocērtot vērtīgas meža audzes.

Lai situāciju uzlabotu, ir nepieciešama strauja Zemkopības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīcība. Pasaules Dabas Fonds uzsver, ka ministriju rokās ir dažādi instrumenti - normatīvie akti, kontrolējošās institūcijas, priekšlikumu iespējas nodokļu sistēmas pilnveidošanai, Lauku attīstības programmu pasākumi un dažādi citi veidi, kā situāciju labot. Līdz šim instrumentu pielāgošana dabas aizsardzības nepieciešamībām ir bijusi nepilnīga.

Liela atbildība gulstas arī uz mežu īpašniekiem un dabas sistēmu apsaimniekotājiem, no kuriem sagaidāma ne tikai normatīvo aktu apzinīga izpilde, bet arī izpratnes un zināšanu paaugstināšana un labāka prakse."

Pasaules Dabas Fonds

x

Paroles atgadināšana