Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr.1346 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 2.marta noteikumos Nr.110 "Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācības kārtību, zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudes programmu, kā arī mednieka apliecības un medību vadītāja apliecības izsniegšanas kārtību""

MK, Noteikumi,  Nr. 1346
24.11.2009

Valdībā apstiprināti Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos „Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācības kārtību, zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudes programmu, kā arī mednieka apliecības un medību vadītāja apliecības izsniegšanas kārtību”.

Pašlaik noteikumi nosaka, ka mednieka teorētisko zināšanu pārbaudes programmā ietver tēmas par medījuma pirmapstrādi un medījamo dzīvnieku bīstamākajām slimībām, tagad tie papildināti lai jaunie mednieki iegūtu plašākas zināšanas par būtiskiem medījuma apskates un apstrādes aspektiem, piemēram, medījamo dzīvnieku anatomiju, fizioloģiju, uzvedību un slimībām, kā arī medījuma apstrādi un higiēnas prasībām.

Pašlaik noteikumos nav noteikts, kurās konkrētās šaušanas disciplīnās ir vajadzīga mednieku praktisko iemaņu pārbaude, tādēļ tagad ir paredzēts, ka jaunie mednieki ar gludstobra ieroci varēs eksāmenu kārtot, šaujot pa lidojošiem mērķiem vai pa stāvošu un „skrejošu” mežacūkas mērķi 35 metru distancē. Medniekiem, kuri vēlas iegādāties garstobra-vītņstobra medību šaujamieroci, būs jākārto eksāmens, šaujot pa stāvošu un „skrejošu” aļņa mērķi 100 metru distancē.

Paredzēts arī atvieglot esošo administratīvo slogu, vairs neprasot Valsts meža dienestā iesniegt virkni dokumentu kopiju, lai saņemtu mednieka apliecību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana