Ārzemju tirgos

"Food Union" sāk eksportu uz Irāku

Linda Mežgaile, Food Union
14.06.2016

Turpinot mērķtiecīgu eksporta tīkla paplašināšanu Tuvajos Austrumos, Latvijas lielākais piena pārstrādes uzņēmums un Baltijas valstīs vadošais saldējuma ražotājs Food Union uzsāk eksportu uz Irāku, kur Latvijā ražoti piena produkti un saldējums būs pieejami vairāk nekā 200 lielveikalos lielākajās Irākas pilsētās - Bagdādē, Erbīlā, Suleimanijā, Dahukā, Kirkūkā, Basrā un daudzās citās pilsētās. Food Union produkti būs nopērkami arī otra lielākā mazumtirgotāja pasaulē Carrefour grupas veikalos visā Irākas teritorijā.

"Pirmā 7 tonnu krava ar Ekselence, Pols un Nu Fruit saldējumiem ar īpašām etiķetēm Irākas tirgum jau ir nosūtīta un veikalos šajā tirgū parādīsies no 20. jūnija. Vienlaikus notiek pārrunas par plaša sortimenta piena produktu eksportu, kas tiks uzsākts jau tuvākajā laikā. Pašreizējās vienošanās ar partneriem Irākā paredz, ka katru mēnesi uz Irāku nosūtīsim vismaz 20 tonnas piena produktu un saldējuma, tādējādi Irākas tirgum kļūstot par vienu no mūsu stratēģiski svarīgajiem tirgiem. Taču nākotnē šo apjomu plānots būtiski palielināt,“ stāsta Normunds Staņēvičs, AS Rīgas Piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

"Piena produktu un saldējuma patēriņa kultūrai Irākā ir senas tradīcijas. Apjoma ziņā visvairāk Irākā patērē pienu - lielākoties gatavotu no pulvera un apstrādātu īpaši augstā temperatūrā (pēc UHT tehnoloģijas), biezpienu un sieru. Irākas piena produktu tirgus ir liels un attīstīts, un galveno lomu tajā spēlē importētāji no Turcijas un Irānas. Mūsu produkti Irākas veikalu plauktos atšķirsies ar būtiski augstāku kvalitāti un daudzveidīgāku sortimentu, tajā skaitā, Kārums biezpiena sieriņiem, RASA un Limbažu piens svaigajiem sieriem, Dzintars kausētajiem sieriem, RASA sviestu un saldo krējumu," papildina Normunds Staņēvičs.

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Teju 70% no Food Union saražotā Latvijā tiek pārdots Latvijā, savukārt 30% eksportē uz vairāk nekā 20 valstīm: Lietuvu, Igauniju, Azerbaidžānu, Krieviju, Baltkrieviju, Nīderlandi, Īriju, Vāciju, Lielbritāniju, Ķīnu un citām valstīm. Ieiešana Irākas tirgū ir daļa no uzņēmuma eksporta ekspansijas Tuvo un Tālo Austrumu virzienā.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums un vadošais pārtikas un dzērienu ražotājs Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā- AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - Premia, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - Premier Is, trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā - Isbjørn Is, un otru lielāko saldējuma ražotāju Rumānijā - Alpin57Lux.

Food Union

x

Paroles atgadināšana