Konferences, semināri

Sanāksme - seminārs piena ražotājiem: "Aktualitātes piensaimniecībā - pašreizējā situācija un nākotnes perspektīvas"


01.12.2016, 10:30, Sējas novada "Lojas" kultūras namā

Pēdējo trīs mēnešu laikā, pēc divus gadus ilgušās krīzes, piena iepirkuma cenas pakāpeniski pieaug. Pateicoties saimnieku sīkstumam un kopējam darbam, varam cerēt, ka šo krīzi Latvijas piena nozare būs pārvarējusi. Bet, kas piensaimniecības sektorā notiks turpmāk? Kādi izaicinājumi sagaida, kā tiem gatavoties? Par šo visu un daudziem citiem jautājumiem runāsim jau šo ceturtdien Sējā.

Semināra pirmajā daļā SIA “Latvijas piens" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra informēs par situāciju piena pārstrādē Latvijas, Eiropas un Pasaules piena tirgū. Atziņas no fermu dienām zālēdāju projekta ietvaros piena lopkopības saimniecībās izklāstīs LLKC speciālisti Anita Siliņa un Dainis Arbidāns. Savukārt ar nākotnes prognozēm piensaimniecībā iepazīstinās Zemkopības Ministrijas valsts sekretāra vietniece Pārsla Rigonda Krieviņa. Pirmo daļu par piensaimnieku apstākļu un stratēģiju: starptautiska salīdzinoša pētījuma rezultātiem noslēgs Baltic Studies Centre vadošais pētnieks Tālis Tisenkopfs.

Semināra otrajā daļā sekos paneļdiskusija “Piensaimniecība Latvijā - kāda veida pārstrukturizēšanās un atbalsta mehānismi nozares pastāvēšanai būtu nepieciešami?", kurā dalību ņems Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs, Juris Cīrulis, ZSA valdes priekšsēdētāja vietnieks, Ieva Alpa-Eizenberga, ZSA valdes locekle un Anrijs Aumalis, LPKS “Piena ceļš" padomes priekšsēdētājs.

Pasākumu noslēgs Sējas novada piena lopkopības saimniecības "Robežnieki" apmeklējums.



Informācija

Pieteikšanās līdz š.g. 30.novembrim, tālrunis 67027044, e-pasts: birojs@zemniekusaeima.lv




Atbildīgais
Biedrība "Zemnieku saeima"

Izziņas

Papildu informācija:


ZSA sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Norkārkle


liva@zemniekusaeima.lv


+371 29237221


www.zemniekusaeima.lv

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana