Tūrisms un atpūta

Visiem viesu namiem ir jābūt reģistrētiem PVD

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
22.07.2009

(fragments) Visiem viesu namiem, pat ja tie negatavo ēdienus uz vietas, ir jābūt reģistrētiem Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viesu namiem ir jāreģistrējas, lai varētu būt pārliecība, ka tajos ir nodrošināti tādi apstākļi, kas nodrošina drošu pārtikas uzglabāšanu un pagatavošanu.

"Internetā pieejamā informācija par viesu namu "Kāli", kurā ar pārtiku saindējās SIA "Baltijas ceļojumu grupa" darbinieki, liecina, ka viesu nams piedāvā klāt banketa galdus, tāpēc nav saprotama īpašnieku rīcība, kāpēc viņi nebija reģistrējušies PVD. Turklāt, kā stāstīja PVD inspektori, "Kālu" virtuve ir labi un atbilstoši prasībām iekārtota un aprīkota, tāpēc tās reģistrācijai nebūtu nekādu šķēršļu," teica Meistere.

Kā aģentūrai LETA stāstīja viesu nama "Kāli" īpašnieks Guntis Ruklišs, ēdināšanas pakalpojumus viesu namā sniedz neregulāri, tāpēc arī reģistrācija PVD nav veikta. "Svētdien bija ļoti karsts laiks, sākās lietus un cilvēki, braucot projām, ēdienu paņēma līdzi. Mēs nezinām, kādos apstākļos viņi šo ēdienu uzglabāja. Protams, karstā laikā ēdiena uzglabāšanas termiņš ir ļoti īss, un to noteikti vairs nedrīkstēja lietot pirmdien," stāstīja Ruklišs.

"Kālu" saimnieks atzina savu vainu un teica, ka ir gatavs samaksāt soda naudu.

Kā ziņots, par nereģistrētu uzņēmuma darbību viesu namam var tikt piemērots sods no 500 līdz 3 000 latu. Lēmumu, kādu sodu par konstatētajiem pārkāpumiem piemērot uzņēmumam, PVD pieņems ceturtdien, 23.jūlijā.

Kā ziņots, vakar Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) nogādāti aptuveni 20 cilvēki, kuri, iespējams, saindējušies ar pārtiku. No tiem stacionārā ievietoti un ārstēšanos slimnīcā turpināja 15 pacienti.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana