Tūrisms un atpūta

Ekonomikas ministrs Artis Kampars un tūrisma NVO parakstīs Vienošanos par sadarbību PVN likmes samazināšanai

LR Ekonomikas ministrija (EM)
23.03.2010

Vienošanos no tūrisma nozares puses parakstīs Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis, Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas prezidente Kitija Gitendorfa, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele, Latvijas Jaunatnes tūrisma mītņu asociācijas „Apceļo Latviju” valdes priekšsēdētājs Armands Muižnieks, Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidents Jānis Lazdāns, Latvijas Kempingu asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Markvarte.


Ekonomikas ministrs Artis Kampars un tūrisma NVO parakstīs Vienošanos par sadarbību PVN likmes samazināšanai

24. martā, plkst.13. 00, Ekonomikas ministrijas telpās, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un tūrisma nozares nevalstisko organizāciju pārstāvji parakstīs vienošanos, kas paredz nevalstisko organizāciju apņemšanos īstenot konkrētus pasākumus,  līdz ar to, veicināt tūrisma nozares attīstību, balstoties uz tās aprēķiniem par samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes ietekmi uz nozari kopumā un ekonomiku.

Vienošanos no tūrisma nozares puses parakstīs Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis, Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas  prezidente Kitija Gitendorfa, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele, Latvijas Jaunatnes tūrisma mītņu asociācijas „Apceļo Latviju” valdes priekšsēdētājs Armands Muižnieks, Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidents Jānis Lazdāns, Latvijas Kempingu asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Markvarte.

Šādas Vienošanās parakstīšana starp nozares ministru kā valdības pārstāvi un tūrisma nozares pārstāvjiem ir precedents, kas uzliek par pienākumu abām pusēm pildīt savus iepriekš izteiktos solījumus: valdībai atbalstīt PVN likmes samazināšanu tūrisma nozarei, bet sociālajiem partneriem – ar normatīvā regulējuma izmaiņām nodrošināt ieguvumus tautsaimniecībai jaunu darbavietu veidā.

Tūrisma nozaru asociāciju pārstāvji  ir iesnieguši premjeram un valdībai aprēķinus par to, kādu ietekmi uz nozari atstātu samazinātās PVN likmes piemērošana. Tajā nozares pārstāvji norādīja, ka samazinātās PVN likmes piemērošanas gadījumā 2011.gadā tiktu radītas vismaz 2000 jaunas darba vietas, bet cenas viesu izmitināšanas pakalpojumiem varētu samazināties par  5 – 10%. Tiktu nodrošināti papildu ieņēmumi valsts budžetā sociālā nodokļa veidā  vismaz 2,9 miljonu latu apjomā un pašvaldību budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļa  veidā  vismaz 1,76 miljonu latu apjomā.

Iepazīstoties ar šiem tūrisma nozaru pārstāvju veiktajiem aprēķiniem, valdību veidojošo partiju Sadarbības padome šā gada 15.martā atbalstīja grozījumus likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”, kas paredz samazinātas PVN likmes 10% apmērā piemērošanu viesu izmitināšanas pakalpojumiem valstī.

LR Ekonomikas ministrija (EM)

x

Paroles atgadināšana