Tūrisms un atpūta

Dūklavs sveic pasaules čempionāta spiningošanā 3. vietas ieguvējus

Aina Odziņa, AgroPols
15.12.2010

15. decembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Zemkopības ministrijas atzinības rakstiem sveica „Pasaules čempionāta spiningošanā 2010” Latvijas izlases komandas pārstāvjus, kas šogad sacensībās ieguva 3. vietu kopējā komandu vērtējumā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Šogad „Pasaules čempionāts spiningošanā 2010”, kurā piedalījās ap 90 makšķernieku no dažādām valstīm, norisinājās 15. un 16. oktobrī Ķīšezerā. 1. vietu sacensībās ieguva Polijas komandas pārstāvji, 2. vietu - Ukrainas komandas pārstāvji, savukārt godpilno 3. vietu - Latvijas komandas pārstāvji.

Latvijas izlases sastāvā šajā čempionātā bija Juris Fjodorovs un Aleksandrs Meirāns no makšķernieku kluba „Team Agat”, Armands Romanovs un Ingus Goltiņš no kluba „Robinson”, izlases rezervistos bija Igors Dubovskis no „Kamuss-Rīteri” un Harijs Raciborskis no „Rapala”. Komandas pārstāvis bija Egons Simsons no makšķernieku kluba „Pasaule”.

Sacensības notika saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem, kas paredz, ka sacenšas divnieku ekipāžas. Tas nozīmē, ka laivā atrodas divi sportisti, kuri viens otram drīkst palīdzēt, un to rezultāti tiek summēti. Sacensību laikā visas noķertās zivis tiek svērtas un mērītas turpat laivā un uzreiz tiek atlaistas atpakaļ ūdenī. Lai to varētu nodrošināt, katrā laivā kopā ar diviem sportistiem atradās arī tiesnesis, kurš sekoja līdzi sacensību noteikumu ievērošanai, kā arī svēra un mērīja zivis. Sportists pēc zivs nosvēršanas ar savu parakstu apliecināja, ka piekrīt tiesneša lēmumam.

Pasaules čempionāts spiningošanā no laivām notika trešo gadu un šogad tā rīkotāji bija Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija. Sacensībās piedalījās arī makšķernieki no Čehijas, Ungārijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Kazahstānas, Baltkrievijas, Igaunijas un Dienvidāfrikas Republikas.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana