Tūrisms un atpūta

Zemkopības ministrs sveiks pasaules čempionāta zemledus makšķerēšanā Latvijas izlases komandas dalībniekus

Aija Zariņa, AgroPols
11.03.2011

Pirmdien, 14. martā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Zemkopības ministrijas atzinības rakstiem sveiks „Pasaules čempionāta zemledus makšķerēšanā ar mormišku 2011” Latvijas izlases komandas pārstāvjus, kuri šogad sacensībās ieguva 3. vietu kopējā komandu vērtējumā un 2. vietu individuālajā vērtējumā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Šogad „Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā ar mormišku 2011”, kurā piedalījās ap 70 makšķernieku no dažādām valstīm, norisinājās 5. un 6. februārī Harkovā, Ukrainā uz Pečeņihu ūdenskrātuves ledus. 1. vietu sacensībās ieguva Ukrainas komandas pārstāvji, 2. vietu - Polijas komandas pārstāvji, savukārt godpilno 3. vietu - Latvijas komandas pārstāvji. Turklāt Latvijas komandas dalībniece Rita Verza – Grabovska individuālajā vērtējumā izcīnīja sudraba medaļu – 2. vietu.

Latvijas izlases sastāvā šajā čempionātā bija Pēteris Lideris, Guntis Kārkliņš, Rita Verza – Grabovska un Mareks Reķis no makšķernieku kluba „Salmo”, Harijs Raciborskis no kluba „Rapala”, izlases rezervistos bija Krišjānis Krasovskis, savukārt komandas treneris bija Normunds Grabovskis. Latvijas izlases komandas un delegācijas vadītājs bija Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas (LMSF) prezidents Jānis Stikuts.

Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā ar mormišku notika astoto gadu un Latvijas izlase šobrīd ir tituliem bagātākā un stabilākā komanda – tai pieder divi pasaules čempionu tituli komandu vērtējumā un trīs individuālajā vērtējumā.

Sacensībās piedalījās arī makšķernieki no Ukrainas, Polijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, ASV, Somijas, Zviedrijas, Kazahstānas, Bulgārijas, Moldovas un Čehijas.

Zemkopības ministrs makšķerniekus sveiks Zemkopības ministrijā, Rīgā, Republikas laukumā 2 pulksten 14.00.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana