Citi biznesi

Latvijas zaļās enerģijas forums


18.01.2010, 12:00, Rīgas Tehniskās universitātes lielajā aulā Rīgā, Kaļķu ielā 1

Latvijas zaļās enerģijas foruma laikā iecerēts diskutēt par to, kā paplašināt zaļās enerģijas izmantošanu Latvijas tautsaimniecībā.

Forumu atklās ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) ar ieskatu par Latvijas situāciju zaļās enerģijas jomā un nākotnes iecerēm. „Atjaunojamie energoresursi ir Latvijas tautsaimniecības atdzimšanas iespēja šodien, kas radīs jaunas darbavietas laukos un pilsētās,” uzsver A. Kampars.

Forumā par zaļās enerģijas plašākas izmantošanas nozīmi apkārtējās vides saglabāšanā runās vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), savukārt par koksnes pieejamību zaļās enerģijas ražošanā plāno uzstāties zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Ar priekšlikumiem zaļās enerģijas izmantošanas veicināšanas politikas pilnveidošanā uzstāsies RTU profesore Dagnija Blumberga, Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas prezidents Edgars Vīgants un SIA „Grandeg” īpašnieks Andris Lubiņš. „Mums ir zināšanas, pieredze un resursi, lai Latvijā ražotu un attīstītu tehnoloģijas ar augstu pievienoto vērtību,” norāda A.Lubiņš.

Foruma noslēgumā iecerēts pieņemt rezolūciju par kopīgu rīcību, lai panāktu pēc iespējas plašāku zaļās enerģijas izmantošanu Latvijas tautsaimniecībā.



Informācija

Reģistrācija dalībai līdz 2010. gada 15. janvārim. Forums ir bez dalības maksas.


Foruma programma - http://www.videszinatne.lv/attachments/184_forums_agenda.pdf


Reģistrācija dalībai forumā - http://www.videszinatne.lv/index.php/component/option,com_rsform/formId,7/



Atbildīgais
Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Vides un Zemkopības ministrijām

LR Ekonomikas ministrija (EM)

x

Paroles atgadināšana