Krāšņumam

Zaļā karotīte Latvijas stādu parādē informēs zemniekus

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
30.04.2010

Zaļā karotīte Latvijas stādu parādē informēs zemniekus

Latvijas stādu parāde,  kas norisināsies 1.un 2. maijā Jaunmoku pilī, kā ik gadu priecēs interesentus ar aktualitātēm, jaukiem piedāvājumiem, tematiskajām stundām, kā arī izklaides iespējām visai ģimenei. Bez piedāvātajām iespējām Jaunmoku pils teritorijā, tieši Zaļās Karotītes teltī zemniekiem būs iespēja uzzināt par iespējām piedalīties Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā (NPKS).

Kā zināms, ar 2008. gada 18. augustu Zaļā karotīte ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu (NPKS) norādi “Kvalitatīvs produkts”, kas ir reģistrēta kā viena no Eiropas NPKS produktu norādēm. Līdzīgas pārtikas kvalitātes shēmas un shēmas norādes ir arī citām Eiropas valstīm.

NPKS būtiskākie principi ir garantē kvalitāti, kas nozīmē, ka tā pārsniedz ES tiesību aktos un Latvijas normatīvajos aktos noteiktās vispārīgās prasības dzīvnieku vai augu izcelsmes produktiem un to ražošanas un pārstrādes metodēm. NPKS produkti nesatur ģenētiski modificētus organismus (ĢMO) un nav ražoti no ĢMO, kā arī nesatur sintētiskās krāsvielas.

NPKS shēmas darbība šajā laika posmā ir paplašinājusies gan jauniem dārzeņu, kartupeļu, augļu un ogu audzētājiem, gan jauniem gaļas produktiem, kā arī aitas un jēra gaļai, biškopības produktiem, auzu pārslu cepumiem un sausmaizītēm. Pilnīgi jaunas un interesantas produktu grupas ir NPKS shēmai pievienojušās piena konfektes gotiņas un piena īrisi.

Aktivitātes būs gan maziem, gan lieliem. Zaļās karotītes teltī būs četri uzņēmumi, kuru produkciju varēs gan nodegustēt, gan iegādāties, kā arī aptauja, kurā dalībnieki, aizpildot anketu par savu mīļāko Zaļās karotītes produktu, piedalīsies tūlītējā momentloterijā un lielās izlozes noslēgumā, kas notiks Karotītes jubilejas laikā un tajā piedalās visas aizpildītās anketas. Apmeklētājiem tiks dota iespēja piedalīties atrakcijā ar “ūdens” riteni, kurā pēc iespējas augstāk skalā jāuzdzen ūdens, minot velosipēda pedāļus. Arī šīs atrakcijas labākajiem tiks Zaļās karotītes balvas.

Zaļās karotītes

teltī būs uzņēmumi SIA “Skrīveru Saldumi”, SIA “Pure food”, SIA “Pure chocolate” un SIA “Dienvidi Plus”.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana