Krāšņumam

Rīgas Ziedu Balle


07.07.2011, 09:00, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Rīgā, Kandavas ielā 2

Rīgas Ziedu Balle

No 7. līdz 10. jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā norisināsies gada lielākie dārzu svētki - Rīgas Ziedu Balle. Gan lieliem, gan maziem svētku apmeklētājiem būs iespēja ne vien aplūkot klātienē vasaras ziedus un jaunākos selekcionāru sasniegumus, saņemt speciālistu konsultācijas, ar bērniem apmeklēt radošās darbnīcas, apskatīt dārza dizaina konkursa darbus, bet arī priecāties par Ziedu Balles desmitās jubilejas pārsteigumu – orhideju un akvāriju augu izstādi.

Gada lielākie dārzu svētki Rīgas Ziedu Balle šogad jau desmito reizi apmeklētājus priecēs ar rozēm, lilijām, puķuzirņiem, krāšņām vasaras puķēm, ziemcietēm, dekoratīviem kokiem un krūmiem no visas Latvijas. Būs iespēja iepazīt jaunumus, kā arī Latvijas selekcionāru sasniegumus.

Izstādes ietvaros notiek dārza dizaina konkurss, ar kura darbiem varēs iepazīties klātienē. Šogad konkursa tēma ir „Augi ienāk Rīgā”, kas aizsāk Ziedu Balles četru gadu ciklu, kura kulminācija būs Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu laikā 2014. gadā. Būs arī apskatāmi floristu meistardarbnīcas „Grieta” plenēra darbi un J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu veikums.

Rīgas Ziedu Balles desmitās dzimšanas dienas pārsteigums būs orhideju un akvāriju augu izstāde, savukārt piektdien, 8. jūlija vakarā, būs iespēja baudīt dārzu pievakarē plkst. 19.00 Madlienas pūtēju orķestra pavadībā: koncerta sākums plkst. 19.00. Bērniem izstādes laikā būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un doties zirgu izjādē. Tāpat varēs iegādāties stādus, dārza lietas un saņemt puķu un dārzu speciālistu konsultācijas, turklāt 10. jūlijā no plkst. 16.00 notiks izstādes augu un ziedu izpārdošana.



Informācija
„Ziedu Balle” apmeklētājiem atvērta no plkst. 9.00 līdz 19.00, piektdien – līdz plkst. 22.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem – Ls 2,00, pieaugušajiem – Ls 2,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm, politiski represētajām personām un Latvijas Dārzu biedrības biedriem.



Atbildīgais
LU Botāniskais dārzs

Izziņas
LU Botāniskais dārzs

Anta Sparinska

Tālr.: 29446249, 67450852

Latvijas Universitāte

x

Paroles atgadināšana