Horizontālās agrobiznesa

Tirgus krīzi mīkstināt var palīdzēt dažādu biznesa posmu sadarbība: "RIMI Latvija" sola lauksaimniekiem īpaši izcelt Latvijā ražotos produktus

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
05.08.2009

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvētās lauksaimnieku organizācijas, kooperatīvi un pārstrādes uzņēmumi vienojušies ar veikalu tīklu SIA "Rimi Latvia" par sadarbību Latvijā ražotu produktu tirdzniecības veicināšanā.

LOSP valdes priekšsēdētājam Armandam Krauzem un ražotājiem tiekoties ar "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo un "Rimi" vadošajiem speciālistiem, izlemts, ka jau drīzumā veikalu plauktos īpaši tiks izcelta Latvijā ražotā produkcija, tādējādi pievēršot pircēju uzmanību un veicinot tieši Latvijas ražojumu noietu un konkurētspēju ar ārzemju precēm.

"Sarunu laikā "Rimi" vadība pret Latvijas ražotājiem bija ļoti pretimnākoša un mēs vienojāmies, ka jau šoruden "Rimi" tīklā Latvijas produkti tiks izcelti īpaši, lai pircējs viegli varētu atšķirt pašmāju ražojumu no importa. Arī lauksaimnieki un pārstrādes uzņēmumi rūpēsies, lai uz iepakojuma ir skaidri redzams, kurš ir Latvijas produkts. Tikai kopīgi sadarbojoties ražotājam, pārstrādātājam un tirgotājam, mēs varam veicināt Latvijas produktu realizāciju un palīdzēt valstij pārvarēt krīzi," uzskata Krauze.

Tikšanās laikā Turlais uzsvēra, ka jau patlaban 80% no "Rimi" veikalos pārdotās svaigās pārtikas ir ražoti Latvijā. "Mūsu pircēji izvēlas Latvijas preces, vienmēr esam atbalstījuši Latvijas produktu tirdzniecību un esam gatavi vēl plašākai sadarbībai ar vietējiem ražotājiem," norādīja Turlais.

Savukārt Latvijas lauksaimnieki ir gatavi piedāvāt vairāk labu Latvijas produktu veikaliem, jo pircēji arvien vairāk pievērš uzmanību produkta izcelsmei. LOSP aicina ražotājus un pārstrādi pievienoties "Zaļās karotītes" kvalitātes sistēmai vai arī redzamā vietā uz iepakojuma marķēt produktus ar Latvijas karodziņiem, lai izceltu tos veikalu plauktos.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana