Horizontālās agrobiznesa

LOSP: mainījusies akcīzes nodokļa atmaksa par dīzeļdegvielu

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
08.01.2010

Vēršam lauksaimnieku uzmanību uz to, ka no 2010.gada 1.janvāra stājas spēkā grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli", kas nosaka akcīzes nodokļa atmaksas kārtību dīzeļdegvielai. Līdz 2010.gada 1.jūlijam vēl pastāvēs esošā atmaksas sistēma, paredzot atmaksāt akcīzes nodokli, kas nepārsniedz 50 litru dīzeļdegvielas par katru iepriekšējā gadā pretendenta atbalstam apstiprināto hektāru, jo valsts budžetā netika ieplānoti izdevumi, lai atmaksātu akcīzi par 100 litriem.  Kopumā 2010.gadā akcīze tiks apmaksāta pilnā apmērā. Šobrīd tam ir paredzēti 13,7 miljoni latu.

Daļa lauksaimnieku, nezinot veiktās izmaiņas, rēķinājās ar naudas atmaksu, kā tā tika noteikta līdz šim, līdz ar to naudas plūsmā un aprēķinos varētu rasties pārpratumi, tāpēc aicinām lauksaimniekus, apzināties likumā veiktās izmaiņas, lai nerastos neplānotas problēmas. LOSP cer, ka drīzumā tiks apstiprināta koncepcija par plānotajiem grozījumiem akcīzes atmaksas sistēmai un jau no 2010. gada 1.jūlija tā stāsies spēkā.

Atgādinām, ka nodokļa atbrīvojumi un atvieglojumi naftas produktiem attiecināmi uz lauksaimniecības produkcijas ražotājiem, lai atmaksātu nodokli par dīzeļdegvielu (gāzeļļu) un dīzeļdegvielu (gāzeļļu), kurai saskaņā ar likuma nosacījumiem ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela, lauksaimniecībā izmantotās zemes apstrādei, ievērojot likumā noteiktos nosacījumus.

 

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana