Horizontālās agrobiznesa

LOSP tiekas ar ekonomikas ministru Arti Kamparu

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
11.02.2010

10. februārī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) tikās ar ekonomikas ministru Arti Kamparu, kurš atsaucās uz LOSP uzaicinājumu tikties, lai vienotos par grozījumu veikšanu Ministru kabineta noteikumos Nr. 613 "Svaigu augļu un dārzeņu kvalitātes, klasifikācijas un marķēšanas prasības un svaigu augļu un dārzeņu atbilstības standartiem novērtēšanas kārtība".


LOSP tiekas ar ekonomikas ministru Arti Kamparu10. februārī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) tikās ar ekonomikas ministru Arti Kamparu, kurš atsaucās uz LOSP uzaicinājumu tikties, lai vienotos par grozījumu veikšanu Ministru kabineta noteikumos Nr. 613 "Svaigu augļu un dārzeņu kvalitātes, klasifikācijas un marķēšanas prasības un svaigu augļu un dārzeņu atbilstības standartiem novērtēšanas kārtība".

LOSP aicina precizēt MK noteikumus, iestrādājot noteikumos prasību, ka cenu zīmē papildus jau standartos noteiktajām marķēšanas prasībām, tieši Latvijā ražotai produkcijai, būtu jānorāda produkta ražotājs un iepakotājs. Ekonomikas ministrs izteica atbalstu šādam priekšlikumam un LOSP cer, ka to atbalstīs arī pārējās iesaistītās ministrijas, jo šāds regulējums palīdzētu vietējiem ražotājiem atšķirt savu produkciju vietējā tirgū, kā arī izskaustu iespēju no tirgotāju puses maldināt patērētājus.

Pircēju maldināšana no tirgotāju puses ir bieža parādība, kas tiek novērota visu līmeņu tirgus spēlētāju vidū, jo lielākā daļa dārzeņu un augļu tiek pārdota kā Latvijā ražota prece, taču, nākas secināt, ka tā ir klaja patērētāju maldināšana. Tāpēc LOSP uzsver, ka norādītie grozījumi ieviesīs kārtību tirgus ķēdēs un tirgotāji būs spiesti būt godīgi pret patērētājiem, norādot patieso produkta ražotāju un iepakotāju.

Tā kā marta sākumā jau sāksies vietējo dārzeņu sezona, tad īpaši aktuāli ir izdarīt grozījumus pēc iespējas ātrāk, panākot to virzīšanu uz Ministru kabinetu un ieviešanu praktiski, pretējā gadījumā tiem līdzekļiem, kas ieguldīti kvalitatīvu Latvijas produktu ražošanai, kas tiek audzēti, lai nonāktu līdz Latvijas patērētājam, nav jēgas, jo tirdzniecības vietās ievestie dārzeņi un augļi tiek pasniegti, kā Latvijā ražoti. Šāda situācija ir jāizskauž un papildus šiem nosacījumiem, LOSP centīsies panākt striktāku pārkāpēju sodīšanu, tādējādi panākot vietējo ražotāju un patērētāju aizsardzību un tiesības iegādāties vietējo produkciju, nevis Holandē audzētus Latvijas gurķus.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana