Horizontālās agrobiznesa

Uzvara kaujā. Tomēr zaudējums nodokļu karā

Andris Bebrs, AgroPols
26.03.2010

Tikšanās laikā ar LOSP Zemkopības ministrs J.Dūklavs informēja, ka valdība 23. marta sēdē izskatījusi un atbalstījusi priekšlikumu precizēt likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” pārejas noteikumu 54. punktu, paredzot nosacījumu, ka ar IIN netiks aplikti ne vien vienotie platībmaksājumi, bet visi lauksaimniecības atbalsta maksājumi par 2009. gadu.
Šo likumprojektu gan vēl jāizskata Saeimai un, ja Saeima to akceptēs, tas stāsies spēkā pēc publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
Vienlaikus ZM ir sagatavojusi grozījumus „Gada pārskata likumā”, kas paredz, ka lauksaimnieki varēs brīvi pārreģistrēties no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksātāja par uzņēmuma ienākumu nodokļa (UIN) maksātājiem arī tad, ja to apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā ir mazāki par 200 tūkstošiem latu. Bet šo projektu Gada pārskatu likumā valdība vēl tikai skatīs ...

It kā laba ziņa. Tomēr ir arī sliktā daļa - ar to būtībā tiek izbeigta diskusija par valsts atbalsta maksājumu aplikšanu ar IIN. Akceptētais lēmums - par atbrīvojumu no nodokļa par 2009. gada maksājumiem  tiek akceptēta to iekļaušana apliekamajā bāzē jau ar maksājumiem par 2010. gadu.

Uzvara kaujā - tomēr karš pagaidām zaudēts.
Varbūt politiķi domā citādi? Tomēr neaizmirsīsim, ka viņiem  jāatrod budžeta konsolidēšanas iespējas nākošajam gadam vēl par 500 miljoniem...  

AgroPols

x

Paroles atgadināšana