Horizontālās agrobiznesa

COPA/COGECA apstiprina pozīciju par KLP nākotni pēc 2013. gada

Krista Garkalne, AgroPols
06.05.2010

4. maijā pēc divus gadus ilgām diskusijām vienbalsīgi tika apstiprināta COPA/COGECA pozīcija par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni pēc 2013. gada. COPA/COGECA uzskata, ka ir izveidota pozīcija ilgtspējīgai lauksaimniecības nākotnei, lai nodrošinātu Eiropas Savienības lauksaimniecības produkcijas ražošanu vēl daudzus gadus. Spēcīga kopējā lauksaimniecības politika ir vitāli svarīga, lai radītu pareizos instrumentus, lauksaimnieku ieņēmumu saglabāšanai, kā arī lai nodrošinātu, ka lauksaimnieki var pildīt savu lomu nākotnes izaicinājumu pievarēšanā.


4. maijā, LOSP Briseles nodaļas vadītāja Sarmīte Babāne Briselē piedalījās kārtējā COPA/COGECA prezidentūras sanāksmē, kuras darba kārtībā bija jautājums par kopīgu - 27 Eiropas Savienības dalībvalstu - pozīciju par Kopējo lauksaimniecības politiku.

4. maijā pēc divus gadus ilgām diskusijām vienbalsīgi tika apstiprināta COPA/COGECA pozīcija par Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nākotni pēc 2013. gada. COPA/COGECA uzskata, ka ir izveidota pozīcija ilgtspējīgai lauksaimniecības nākotnei, lai nodrošinātu Eiropas Savienības lauksaimniecības produkcijas ražošanu vēl daudzus gadus. Spēcīga kopējā lauksaimniecības politika ir vitāli svarīga, lai radītu pareizos instrumentus, lauksaimnieku ieņēmumu saglabāšanai, kā arī lai nodrošinātu, ka lauksaimnieki var pildīt savu lomu nākotnes izaicinājumu pievarēšanā.

Pozīcijā vairākkārt ir minēta vienlīdzīga attieksme, finanšu solidaritāte starp ES dalībvalstīm, kā arī objektīvu kritēriju izstrāde maksājumu apjoma noteikšanai pēc 2013. gada. Viens no pozīcijas punktiem pauž sekojošo: Attiecībā uz tiešmaksājumiem, lai nodrošinātu godīgu un vienlīdzīgu attieksmi pret visas Eiropas Savienības lauksaimniekiem, tiks pievērsta uzmanība tiešmaksājumu izlīdzināšanai, pamatojoties uz kopīgi izstrādātiem objektīviem kritērijiem.

COPA ir Eiropas līmeņa profesionālo lauksaimnieku organizāciju komiteja, kas pārstāv lauksaimniekus ES un starptautiskās institūcijās. COPA ir dibināta 1958. gadā.

COGECA ir Eiropas līmeņa lauksaimniecības kooperācijas komiteja, kas pārstāv kooperatīvu intereses ES un starptautiskās institūcijās. COGECA ir dibināta 1959. gadā. Kopš 1962. gada COPA un COGECA apvienoja birojus un kopīgi pārstāv Eiropas lauksaimnieku un kooperatīvu intereses.

Detalizētāka informācija: http://www.copa-cogeca.be/Main.aspx?page=HomePage

AgroPols

x

Paroles atgadināšana